La ruta Gastrotapes torna a Granollers del 8 al 31 de març

Enguany hi participaran 22 establiments de restauració, que serviran unes 20.000 tapes

Economia

Els restauradors participants en l'edició d'enguany
Els restauradors participants en l'edició d'enguany

Truita de patates farcida de xoriço i formatge, crêpe de crema de formatge i salmó fumat, edifici de patata, pop i gelatina d’Albariño o xampinyons arrebossats amb tàrtara.

Aquestes són algunes de les tapes que es podran degustar del 8 al 31 de març en la 6a edició del Gastrotapes, una edició que amplia els caps de setmana d’activitat de tres a quatre i que amplia el total d’establiments participants fins a 22, amb sis restaurants nous. “Més enllà de ser una proposta gastronòmica és també un projecte econòmic per a la ciutat”, deia la regidora de Promoció Econòmica, Andrea Canelo, qui afegia que “la ruta dóna a conèixer els restaurants de la ciutat tant als mateixos granollerins com a la gent de fora”.

“L’any passat vam vendre unes 20.000 tapes, de manera que l’impacte econòmic i social de la ruta és molt important”, afegia David Vázquez, president del Gremi d’Hostaleria del Vallès Oriental, entitat organitzadora de la ruta.

Dilluns, el restaurant DO va acollir la presentació del certamen amb la presència dels establiments participants, i els membres del jurat van valorar cadascun dels platets presentats per determinar el primer, segon i tercer premi a la tapa més elaborada. Entre els membres del jurat hi havia enguany l’artista, humorista i actor Pep Plaza; la cantant Txell Sust; la regidora de Promoció Econòmica Andrea Canelo i representants d’alguns dels patrocinadors de l’esdeveniment: Trade Marketing Moritz, Balonmano Granollers, El 9 Nou, Comerco i Casa Tió.

D’altra banda, a més de la tapa més elaborada, determinada pel jurat, enguany també s’establiran tres premis –un més que l’any passat– per a la tapa més popular, uns premis que es donaran a conèixer el 10 d’abril, un cop acabada la ruta.

Per participar en la votació, les persones que facin la ruta disposaran d’un passaport que podran segellar als establiments on tastin les tapes, i amb quatre segells ja podran votar per la millor creació gastronòmica, que en tots els casos tindrà un preu de 3 euros i que s’acompanyarà d’un quinto Moritz 7, llançat al mercat al gener, o una altra beguda.

Igualment, les persones que hagin emès el seu vot també optaran a diversos premis: un sopar per a dues persones al restaurant de la Fàbrica Moritz de Barcelona, un val de compra per a les botigues associades a Gran Centre i un curs de cuina.

L’alcalde, Josep Mayoral, destacava en la presentació de la ruta “la gran diversitat de restaurants que hi participen, des d’establiments històrics fins a d’altres més nous, de manera que la ruta és d’allò més diversa i arriba a tothom”, deia.

Entre les novetats d’enguany hi haurà també un concurs d’Instagram, amb el qual es podrà guanyar un màster tast a la Fàbrica Moritz. Per participar-hi cal penjar a la xarxa la foto més divertida amb els hashtags #gastrotapes2019 i #moritz7.

Participants

Els restaurants participants enguany en la ruta Gastrotapes són El 19 (pl. Lluís Perpinyà, 19); El Celler de Jabugo (pl. Maluquer i Salvador, 20); Fonda Europa (c. Anselm Clavé, 1); El Trull del Casino (c. Agustí Vinyamata, 21); Cervesa Sobre Tot (c. Alfons IV, 69); Monibèric (pl. Corona, 28); Clàssic Cafè (pl. Corona, 14); Cafè de Sant Roc (c. Sant Roc, 5); Yögo's (pl. Porxada, 21-23); El Mos (pl. Porxada, 28); El Mirallet (pl. Porxada, 39); Orxateria les Olles (pl. les Olles, 8) i Layón (pl. Caserna, 3).

També Boca a Boca (c. Torres i Bages, 29); Caldarium (pl. Folch i Torras, 14); La Fusta (c. Roger de Flor, 87); Il Cenacolo (c. Josep Umbert, 109); Denominació d'Origen (passeig de la Muntanya, 2); Nico Pizzeria (c. Carles Ribas, 38); Les Arcades (c. Girona, 29); Ostrya Celler del Ferrer (c. Joan Prim, 177) i Os Galegos (travessera Lledoner, 9).

 

Edicions locals