Entitats feministes convoquen una manifestació el 8-M a la Porxada

La coordinadora feminista del Vallès Oriental recorda que, a més de vaga laboral, també es convoca vaga de cures, consum i estudiantil

Societat, Economia

Representants de la coordinadora feminista de la comarca, dimarts a la Porxada
Representants de la coordinadora feminista de la comarca, dimarts a la Porxada

"Les nostres vides estan marcades per la desigualtat, però d'un temps ençà, també per la lluita", deia Laia Torras, representant granollerina de la coordinadora feminista del Vallès Oriental, que dimarts presentava els actes reivindicatius a la comarca de la vaga general feminista del 8 de març –convocada per la CGT, la CNT i la IAC, mentre que la UGT ha registrat vaga general de 24 hores, però determina un mínim de 2 hores per torn laboral, i CCOO només ha convocat 2 hores d'aturada per torn–.

A banda de les aturades laborals, les entitats feministes convoquen vaga estudiantil, de cures i de consum, així com actes arreu del territori.

En el cas de Granollers i la seva conurbació, s'han convocat a les 10 h piquets informatius i una manifestació que sortirà a les 12 h de la plaça de la Porxada –la columna de les Franqueses, convocada per l'associació Mirall, sortirà a les 11 de la plaça de l'Ajuntament per trobar-se a Granollers–.

La manifestació acabarà a la plaça de l'Església, on a les 14 h els col·lectius feministes hi faran un dinar de carmanyola. Després de la sobretaula, cap a les 17 h,  les i els participants estan convidats a anar plegats en tren –des de l'estació de Granollers Centre– a la manifestació del 8-M a Barcelona, que començarà a les 18.30 h. Mirall convoca a les Franqueses, a l'estació de Bellavista.

A les accions coordinades no s'hi ha sumat CCOO, que convoca a les 12.30 i a les 18 h a la Porxada.

La mobilització feminista del 8-M de l'any passat va ser massiva i les organitzadores albiren que "aquest any serem més", deia Torras, qui recordava que es tracta no només d'una vaga laboral –argumentada per una bretxa salarial d'un 15%, entre altres aspectes–, sinó també d'una vaga de cures, de consum i estudiantil.

"La tasca de cures ha de ser reconeguda com un bé social de primer ordre", reclamaven les feministes, que afegien que la vaga de consum "vol atacar el capitalisme i el patriarcat, i pressionar perquè la defensa de la vida sigui central en la política".

 

Edicions locals