Només cinc presidentes en una setantena d'entitats esportives

Mari Ángeles Carrasco és directiva del Club Bàsquet Les Franqueses

Societat, Esports

Mari Ángeles Carrasco és presidenta del Club Bàsquet Les Franqueses
Mari Ángeles Carrasco és presidenta del Club Bàsquet Les Franqueses

En ple 2019 encara és difícil trobar dones presidint clubs esportius, i Granollers i les Franqueses no en són una excepció. Es poden comptar amb els dits d’una mà les cares femenines.

Mari Ángeles Carrasco al Club Bàsquet Les Franqueses, Montse Marín al Karate Nokachi, Marina Molina al Patinatge Artístic Granollers, Marta Pey al Club Patinatge Les Franqueses i Montse Triviño al Club Handbol Les Franqueses són les cinc dones –són només el 7,2% del total de presidents– que trenquen el reguitzell de cares masculines de les 69 entitats esportives analitzades pel diari Som.

“Sempre m’han tractat amb molt de respecte tant els membres del club, els jugadors i jugadores, els familiars i el Patronat Municipal d’Esports de les Franqueses”, explica Carrasco. Dirigeix el Club Bàsquet des del 2014, quan aquest va estar, fins i tot, a punt de desaparèixer a causa de la regulació legal que es va portar a terme a les entitats esportives.

Aleshores, Carrasco era la tresorera i es va trobar amb l’oportunitat d’agafar les regnes del club. “La majoria de gent em va donar suport i els únics dubtes van venir per la meva falta d’experiència en un càrrec així, no pel fet de ser dona”, recorda. “Però durant aquests cinc anys gairebé sempre m’he trobat cares masculines presidint els altres clubs i les federacions. Sóc tímida i això m’incomoda una mica”, afegeix.

Segons un estudi de l’Institut Català de la Dona, el 88% de les entitats esportives catalanes estan presidides per homes.

Edicions locals