Festival 100% femení

Tres racons de Roca Umbert acolliran el FemPop, amb els directes de Liz Lawrence, Elisa Shaddad i Aisha Burns

Cultura

Eliza Shaddad serà una de les autores que actuaran al FemPop
Eliza Shaddad serà una de les autores que actuaran al FemPop

Tres veus novelles de l'escena indie internacional seran les protagonistes del FemPop, un festival pensat en clau de gènere per revertir la poca presència de la dona sobre els escenaris catalans. Així, divendres (22 h) tres racons únics de l'antiga fàbrica Roca Umbert acolliran les actuacions d'Aisha Burns, Eliza Shaddad i Liz Lawrence, en format de concerts íntims –i una entrada de 10 euros–.

El FemPop s'ha convertit en un dels actes centrals del programa del Dia de la Dona a Granollers, que enguany s'emmarca sota el lema Les dones fem cultura, amb la voluntat de fer més palesa l'aportació de les dones a la vida pública i a la cultura des d'un rol actiu.
En aquest sentit, des de les regidories de Cultura i Igualtat s'ha impulsat una campanya a les xarxes socials amb l'etiqueta #donesfemcultura, que pretén visibilitzar les creadores per mitjà d'una cadena de dones vinculades a l'àmbit de la cultura que recomanen altres dones que fan cultura. A partir de divendres, i fins al 30 de març, aquesta campanya tindrà una traducció visual amb exposicions documentals i aparadors a les biblioteques de Can Pedrals i Roca Umbert.

De fet, el FemPop va néixer fa tres anys per reivindicar aquesta poca visibilitat de les creadores i la poca presència de les dones als escenaris. La responsable del festival en clau femenina, Mabel Alonso, insistia en la poca presència de les dones tant a sobre com darrere dels escenaris –on segurament encara és més escassa–, per la qual cosa assegurava que a l'hora de la contractació es té la paritat molt present.

Edicions locals