La 4a Marató de l'Estalvi Energètic aconsegueix un estalvi mitjà del 27%

El cinc equipaments que hi han participat han aconseguit reduir més d'un 10% els consums d'aigua, llum i gas de l'any passat

Societat

El Museu de Ciències Naturals La Tela és dels cinc equipaments que hi ha participat enguany
El Museu de Ciències Naturals La Tela és dels cinc equipaments que hi ha participat enguany

La 4a Marató de l'Estalvi Energètic, que ha implicat cinc equipaments de la ciutat, ha superat l'objectiu d'estalvi en aigua i energia que s'havia proposat de reduir un 10 % la despesa en aigua i energia respecte de fa un any. En total, la reducció del consum ha estat superior al 30 % en aigua i llum i del 17 % en gas.

Concretament, el Museu de Granollers, el Museu de Ciències Naturals La Tela, l’edifici de l'AISS, el Cinema Edison i l’Espai Cangur han estalviat globalment un 32,81% en electricitat (13.229 kWh), un 32,50% en aigua (39 m3) i un 17,30% en gas (768 m3).

Ara es quantificarà l'estalvi econòmic assolit per destinar aquests diners als serveis socials municipals ajudar a pal·liar així els efectes de la pobresa energètica de les persones més vulnerables.

D'altra banda, amb el lema Planta’t contra el canvi climàtic, la 4a edició de la Marató de l'Estalvi Energètic ha volgut conscienciar de la funció de les plantes a l’hora de millorar la qualitat de l’aire en espais interiors, i ha comptat amb un himne creat per a l'ocasió per alumnes de l'Escola de Música Conservatori Josep M. Ruera.

Més de 100 equipaments

La Marató de l'Estalvi Energètic és una iniciativa impulsada per l'Ajuntament ideada i coordinada per l'empresa granollerina L'Origen. Juntament amb Granollers, s'ha portat a terme en vuit municipis més de l'entorn metropolità i també en nou departaments de la Generalitat, on la reducció mitjana ha estat d'un 14,42% en llum; un 9,93% en aigua i 18,96% en gas.

En total, hi han participat 122 equipaments (administratius, culturals, esportius, socials, educatius i de salut), 200.000 usuaris, 15.000 alumnes i 3.000 treballadors.

Edicions locals