Lluís Estopiñan exposa a la galeria Valid Foto de Barcelona

Hi mostra treballs de les sèries 'Revers' i 'ReVers_B', creades a Roca Umbert

Cultura

Lluís Estopiñan exposa a la galeria Valid Foto de Barcelona
Lluís Estopiñan exposa a la galeria Valid Foto de Barcelona

L'artista granollerí Lluís Estopiñan exposa des de dissabte a la galeria Valid Foto BCN de Barcelona, on presenta una quinzena de peces de les sèries ReVers i ReVers_B, que continuen el treball sobre la memòria i la identitat que des dels darrers anys desenvolupa a la residència artística a Roca Umbert.

A ReVers parteix d'antigues fotografies amb reversos interessants com a portadors de memòria no "fotogràfica", sinó del pas del temps i les seves incidències i rastres, com ara taques, marques, paper arrancat de l'àlbum, inscripcions, numeracions... Després fa servir aquests reversos com a base per revelar-hi en emulsió líquida imatges enigmàtiques de persones d'esquena o en actitud meditativa. 

"M'interessa la idea de l'altra cara de les coses o persones, m'agrada recontextualitzar i donar nou significat a imatges i suports, i voldria reflexionar sobre la inestabilitat i inabastabilitat dels records", explica Estopiñan.

Fins ara, només algunes peces d'aquesta sèrie s'havien exposat recentment a la Galeria Esther Montoriol de Barcelona, a l'exposició DelicArtessen'18.

Edicions locals