El fotògraf Jordi Ribó retrata 26 dones grans de Granollers

L'exposició 'Mare meva!' es podrà veure al seu estudi de la plaça Josep M. Folch i Torres

Cultura

Retrat d'Anna M. López Morgadas, mare de l'autor
Retrat d'Anna M. López Morgadas, mare de l'autor | Jordi Ribó

El fotògraf Jordi Ribó ha emprès un nou projecte relacionat amb Granollers, que dijous (18 h) presentarà al seu estudi de la plaça Negra –Josep M. Folch i Torres–. Hi inaugurarà l'exposició Mare meva!, que inclou 26 retrats de dones de la ciutat que tenen una mitjana de 90 anys.

Ribó explica que la idea va sorgir en un sopar amb quatre amics, els pares dels quals havien mort, però tots tenien les mares. Així, per fer un reconeixement a aquestes dones grans va decidir retratar-les. "Són dones properes, que han viscut a prop de casa, entre la plaça de la Corona i la plaça Perpinyà i del carrer Girona a l'avinguda Prat de la Riba, passant per les places de Can Trullàs, de les Olles, del Peix, de l'Església i la Porxada", indica el fotògraf.

Es tracta de retrats de gran format –de 30x40–, en blanc i negre, i "positivats en paper fotogràfic, com es feia antigament", explica Ribó, qui sota cada imatge ha escrit els noms i cognoms de les protagonistes.

Les retratades són Maria Vilar Noguera, Assumpció Muntanyà Bou, Julita Vila i Terricabras, Francesca Garrell Cot, Maria Noguera Balart, Dolors Gadea Vila, Montserrat Ponsa Tarrés, Dolors Ripoll Cabaní, Ramona Gómez Riera, Anna Maria Moreno Cros, Maria Prat Boix, Teresa Monistrol Petit, Maria Villà Rovira, Anna M. López Morgadas, Lola Grau Roca, Maria Dolors Güell Ferrer, Antonina Riera Cases, Maria Fusté Mercadé, Hortènsia Garcia Pasamar, Neus Aleu de Casellas, Eliseta Escobairó i Boix, Maria Garriga Soler, Conxita Colomina Canal, Teresa Saló Baliu, M. Rosa Nadal Graui Maria Piferrer Cateura.

"Ha estat un plaer retratar la seva dignitat". "Juntes sumen un total de més de 2.000 anys", diu el fotògraf. La llista i la suma, però, s'aniran engrandint, ja que Ribó té la intenció de continuar el projecte.

Edicions locals