Només l'11,4% d'animals domèstics recollits al carrer l'any passat tenien microxip

L'Ajuntament promou una campanya per promoure la tinença responsable d’animals de companyia

Societat

Només l'11,4% d'animals domèstics recollits al carrer l'any passat tenien microxip
Només l'11,4% d'animals domèstics recollits al carrer l'any passat tenien microxip

Durant el 2018 es van recollir 429 gossos i gats del carrer, i només un 11,42% estaven identificats amb microxip. El control de la la identificació dels animals a la via pública es fa mitjançant un lector de microxip i es recullen dades per verificar si els animals estan censats al Registre d’Animals de Companyia municipal.
 

L'Ajuntament també fa accions informatives de sensibilització amb l'objectiu de millorar la convivència ciutadana i el comportament cívic dels propietaris d'animals domèstics. L’abandonament dels animals és una problemàtica que genera, d’una banda, un patiment físic i psicològic a l’animal i, de l’altra, un cost econòmic per solucionar el problema generat per la manca de responsabilitat d’un sector de la societat.

Per això l'Ajuntament de Granollers ha iniciat una campanya per a una correcta tinença responsable d’animals de companyia que impliqui la identificació i el registre dels animals, ja que no fer-ho comporta sancions i afavoreix l'abandonament dels animals.

La campanya recorda les obligacions i responsabilitats que suposa tenir un animal domèstic. Entre d'altres, no abandonar-lo; vetllar pel seu benestar, proporcionar-li aigua, menjar i aixopluc i garantir la seva salut; identificar-lo amb un microxip homologat; censar-lo al Registre d’Animals de Companyia del municipi o al registre Anicom de la Generalitat; recollir-ne els excrements; portar-lo lligat per la via pública; esterilitzar-lo per evitar cadellades no desitjades; evitar que causi molèsties a altres persones de l’entorn, etc.

A més, en el cas dels gossos de raça potencialment perillosa, cal disposar de la llicència de conducció administrativa i portar-los lligats i amb morrió per la via pública, i mai no poden ser conduïts per menors d’edat.

 

Edicions locals