L'Hospital comença les obres d'ampliació de la UCI

Els treballs afecten la planta baixa i la primera a la façana principal dels edificis d'hospitalització

Societat

L'Hospital comença les obres d'ampliació de la UCI
L'Hospital comença les obres d'ampliació de la UCI

L’Hospital General de Granollers ha començat les obres de remodelació per a la nova àrea de crítics que dotarà al centre de 10 llits més d’UCI –Unitat de Cures Intensives–, que suposaran una vintena de llits al servei. Es tracta d’una ampliació en planta baixa i primera a la façana principal dels edificis d’hospitalització. El nou espai en planta baixa permetrà organitzar el vestíbul principal i l’accés, amb un accés més ampli i centralitzat, i en planta primera serà la nova Unitat de Crítics de l’Hospital.

A la finalització de les obres, l'Hospital assegura que es disposarà d’un vestíbul més ampli, modern, confortable i lluminós, que permetrà diferenciar les tres entrades principals que tenen tots els hospitals: Hospitalització, Consultes Externes i Urgències. "Per a dissenyar-lo i fer-lo amigable, s’està comptant amb la participació de diferents usuaris i professionals", expliquen des de la institució.

Pel que fa a la planta primera, en la zona d’ampliació es crea la nova àrea d'UCI, amb 10 nous boxs i una zona de control central. Les dues unitats de UCI, la nova i l’existent, es comunicaran per l’interior amb un vestíbul d’independència i compartiran els magatzems de la UCI actual. També s’instal·larà una sala plomada per fer tècniques de diagnòstic per la imatge sense necessitat de traslladar el malalt.

Per últim, es construirà una planta tècnica d’instal·lacions, on s’ubicaran els climatitzadors que alimentaran la nova unitat.

La superfície a construir i reformar suposa un total de 855 metres quadrats, té un termini d’execució aproximat de 18 mesos, i un pressupost de 2,5 milions d'euros entre construcció i equipaments, que serà finançat pel CatSalut.

En previsió a futures ampliacions d’hospitalització, s’està construint una estructura de formigó armat amb pilotatge per una alçada de 6 plantes, tot i que, de moment, tan sols estarà operativa la primera planta, amb els llits d’UCI, i la planta d’instal·lacions.

L’obra en sí és de gran complexitat, ja que s’està executant al costat de l’actual Servei de Crítics –que no aturarà la seva activitat, i s’ha de garantir el seu correcte funcionament–, i sobre la màquina de ressonància magnètica –les imatges de la qual es podrien veure alterades per les vibracions–. Per evitar qualsevol risc, en aquesta fase més agressiva de perforació, s’ha llogat una segona màquina de ressonància magnètica, que s’ha ubicat al costat d’Urgències, per minimitzar el risc d’incidències pels usuaris i treballadors.

D’altra banda, per tal de garantir l’accessibilitat a l’hospital durant l’obra i el seu normal funcionament, s’ha posat una plataforma única d’accés per persones i vehicles.

Aquest nou equipament dotarà a l’Hospital de 20 llits de crítics que permetrà atendre aquells pacients de la comarca amb malalties greus que són tributaris d’ingrés a medicina intensiva, així com els que necessiten reanimació postquirúrgica amb criteris d’UCI, evitant, en algun cas, la derivació a altres hospitals de Barcelona.

Edicions locals