La Generalitat apostarà per millorar l'FP industrial a Granollers

El conseller d'Educació, Josep Bargalló, ha visitat l'escola Pereanton i l'institut Antoni Cumella aquest dimecres

Societat

El conseller Bargalló ha visitat les aules de l'Escola Pereanton
El conseller Bargalló ha visitat les aules de l'Escola Pereanton | Xavier Solanas

El conseller d'Educació, Josep Bargalló, visitava aquest dimecres Granollers i apuntava alguna de les línies de treball futures, amb una "intervenció per millorar la Formació Professional Industrial". Aquest serà un dels punts d'un conveni que el director del servei territorial del Departament i el regidor d'Educació granollerí treballen per definir "els itineraris en equipaments i projectes educatius", avançava l'alcalde, Josep Mayoral, qui assegurava que l'acord es presentarà properament.

En aquest sentit, el conseller assegurava que "el futur de l'educació a Catalunya passa per la coresponsabilitat amb els ajuntaments, que són qui lideren a cada municipi". De fet, Bargalló ratificava el "compromís de treballar colze a colze amb l'Ajuntament per a planificar i millorar" el projecte educatiu de la ciutat, i ho deixava per escrit en el llibre d'honor de Granollers.

Bargalló també ha avançat les línies en què es treballa per a la inscripció al proper curs. “La previsió és que disminuirà la matrícula. La inspecció té les ordres clares donades que cap família es quedi sense plaça pública i el repartiment de places ha de ser equitatiu, també amb la concertada. La disminució de peticions per P3 ens pot començar a donar eines per actuar en alguns casos contra la segregació i ser més equilibrats i equitatius”, deia.

Pel que fa a les matrícules de secundària, Bargalló reconeixia que hi haurà més alumnes que al curs anterior i, per tant, mancaran places. Amb tot, assegurava que en pocs anys l'alumnat tornarà a disminuir i que, per tant, caldrà aplicar "mesures a mitjà termini, que no signifiquin actuacions estructurals", a diferència d'alguns eixos a llarg termini, com el reforç de la FP.

Pel que fa als diners que la Generalitat hauria d'haver pagat de subvenció de les escoles bressol públiques des de 2014 i fins al curs 2017-18 –i que l'Ajuntament xifra en 1,2 milions–, Bargalló ha indicat que "s'està fent un acord global per al retorn".

Abans de la visita institucional a l'ajuntament, el conseller ha visitat l’Escola Pereanton, on s'ha reunit amb l'equip directiu, ha visitat aules i ha pogut conèixer el projecte Música per créixer, per apropar l’escola a les famílies, millorar la cohesió social i impulsar l’aprenentatge de caràcter competencial, aprofitant la proximitat al barri amb l’Escola Municipal de Música.

Finalment, Bargalló s’ha desplaçat a l’Institut Antoni Cumella, que treballa els projectes Generació Plurilingüe, Avancem, Tutoria entre iguals, Cooperativa d’alumnes o el programa Lecxit.

 

Edicions locals