El jove Martí Herrero presenta la seva primera novel·la, 'La ciudad sin amo'

Es tracta d'un llibre de ciència-ficció que vol ser el primer de la trilogia 'Saga del amanecer'

Cultura

Martí Herrero, durant la presentació de 'La ciudad sin amo'
Martí Herrero, durant la presentació de 'La ciudad sin amo'

Amb només 20 anys, el granollerí Martí Herrero ha vist ja publicada la seva primera novel·la, La ciudad sin amo (Ediciones Atlantis, 2019), que dijous presentava a casa, a la llibreria La Gralla, després d'una primera posada de llarg al gener a Barcelona.
Es tracta d'una novel·la de ciència-ficció ambientada, però, en plena revolució industrial a Anglaterra.

"Encara que hi ha molta fantasia, el llibre es basa en les ciències socials i l'antropologia per parlar de què passava a l'època i dels moviments socials, les sufragistes i l'explotació laboral", apunta l'autor, qui també aprofita per fer certa crítica del món actual.

La ciudad sin amo, però, és només el primer volum d'una trilogia que Herrero ha titulat Saga del amanecer i de la qual ja ha començat a escriure el segon títol, que vol escriure amb més calma perquè sigui una "obra més sòlida”. El primer llibre el va iniciar quan tenia 18 anys i reconeix que ara canviaria algunes coses.

Martí Herrero és estudiant de ciències polítiques a la Universitat Pompeu Fabra, redactor en el blog de política i societat Línia Vermella i presentador d'un podcast dedicat al món dels videojocs. Participa a les tertúlies de Ràdio Granollers en temes relacionats amb les ciències socials. Aficionat al cinema i la literatura fantàstica des de ben petit, aquests volums li permeten plasmar les seves inquietuds polítiques i literàries.

A La ciudad sin amo, un estudiant de mecànica amb interès en la teologia, una dona burgesa cansada de la hipocresia del seu estament, un obrer amb somnis de grandesa i una filla d'un sacerdot les últimes paraules del qual han fet que s'embarqui en un llarg viatge, han d'ajuntar-se per descobrir la veritat després de la foscor.

Míriam Ródenas a La Gralla

D'altra banda, La Gralla també acollirà dissabte (12 h) la presentació del llibre Rona se mira, de la treballadora social Míriam Ródenas Vargas, que inclourà el taller Mira't bonic, apte per infants a partir de 5 anys.

Edicions locals