Alumnat de tres instituts durà la poesia al mercat del dijous

Joves del Carles Vallbona, l'EMT i el Marta Estrada instal·laran sis parades a les places Maluquer, de les Olles i Porxada

Cultura

L'aparador de Can Pedrals ja té 'Poesia a pes'
L'aparador de Can Pedrals ja té 'Poesia a pes' | Biblioteques de Granollers

L'aparador de la biblioteca Can Pedrals ha donat el tret de sortida a la proposta Poesia a pes, una iniciativa que –emmarcada en el Dia internacional de la poesia a Granollers– pretén apropar aquest gènere literari als nois i noies de 3r i 4t d'ESO de la ciutat, i que culminarà el matí de dijous.

Al mercat del dijous, 36 alumnes dels instituts Carles Vallbona, l'Escola Municipal del Treball (EMT) i Marta Estrada instal·laran sis parades de poesia a les places Josep Maluquer i Salvador, de les Olles i de la Porxada.

Entre les 10 i les 12.30 h qui vulgui trobarà poemes que han escollit els alumnes en diverses sessions de recerca a la biblioteca Can Pedrals.


L'alumnat dels tres centres ha participat en quatre sessions, la primera de les quals es va fer al desembre, quan es van fer activitats de dinamització cohesió, així com es van formar grups de treball. Al gener es va decidir com seran les parades, quina temàtica tindran i quins poemes vendran.


A més, els joves han treballat el material per decorar la parada i els suports per als poemes que es vendran. De moment, la primera parada es pot veure des de dimecres de la setmana passada a l'aparador de Can Pedrals.


Poesia a pes culminarà avui mateix, dijous, a les 12.30 h, a la plaça Maluquer i Salvador amb un recital de poesia a càrrec dels mateixos alumnes i la lectura del poema del Dia Mundial de la Poesia, escrit per Rosa Fabregat.

Edicions locals