Granollers i set socis europeus promouen la implicació dels joves en la lluita contra el canvi climàtic

El projecte EYES, basat en l'educació inclusiva, vol donar veu als joves en la planificació energètica sostenible

Societat

Reunió dels socis europeus del projecte EYES
Reunió dels socis europeus del projecte EYES

Granollers va acollir els passats 5 i 6 de març la primera trobada de diversos socis europeus per posar en marxa el projecte EYES: Engaging Youth in Sustainable Energy Planning. El projecte pretén incentivar la participació dels joves en la planificació energètica i climàtica sostenible a escala local.

El projecte EYES, impulsat a escala europea per vuit socis de sis països, combat la desigualtat en l’educació i en la representació pública dels joves, especialment dels col·lectius més vulnerables, i lluita contra el canvi climàtic. L’Ajuntament de Granollers forma part del consorci de socis juntament amb altres entitats, agències, consultores i escoles de Dinamarca, França, Itàlia, Bulgària, Polònia i Espanya.

Per desplegar el projecte EYES cada soci de cada país estableix una xarxa amb socis locals per arribar a grups juvenils vulnerables i posa en funcionament un consell assessor per tal d'identificar joves d’entre 18 i 29 anys interessats en la planificació energètica i climàtica; crear un equip d’intervenció juvenil d'unes 10 o 15 persones de procedències i ideologies diverses per fomentar l’escolta i el diàleg; i mobilitzar i capacitar els joves perquè contribueixin a millorar els plans locals i s'involucrin en la lluita contra el canvi climàtic.

L’Ajuntament de Granollers, com a soci del projecte, va acollir la primera trobada dels impulsors, una reunió que va servir per intercanviar experiències i bones pràctiques desenvolupades al llarg del 2016 en municipis d’Alemanya, Àustria, Països Baixos, Bèlgica, França i Dinamarca.

També van tractar-se temes com els àmbits d’actuació del projecte, el calendari de desenvolupament, el pla de comunicació i altres aspectes interns de gestió econòmica i organitzativa. La propera trobada amb tots els membres serà al setembre a Sødeborg, Dinamarca.

El projecte EYES forma part del programa Erasmus +, concretament de l’àmbit Inclusió Social i Valors Comuns: contribució a l’educació, la formació i la joventut. La durada del projecte és de 24 mesos, està dotat amb un pressupost de 621.036 euros i compta amb el 80% del finançament de la Unió Europea.

Granollers disposa d’un pressupost de 46.319 euros, dels quals 29.210 euros es destinen a la contractació de personal per al desenvolupament de les tasques derivades del projecte.

 

Edicions locals