Cs i PP reclamaran a la Junta Electoral de Granollers la retirada de llaços grocs d'ajuntaments

Ciutadans denuncia l'incompliment de la resolució de la JEC i reclama que "els edificis públics representin tots els catalans"

Política

Ciutadans (Cs) presentarà davant la Junta Electoral de Zona de Granollers, una petició perquè els edificis públics, entre els quals l'Ajuntament de Granollers, de les Franqueses i el Consell Comarcal, retirin "la simbologia partidista".

En concret, Cs reclama al PSC de Granollers que retiri el llaç groc de la façana de l'ajuntament "per garantir la neutralitat de la institució", així com a l'Ajuntament de les Franqueses i al Consell Comarcal del Vallès Oriental que treguin la pancarta per reclamar la llibertat dels presos polítics.

El responsable d'Acció Institucional de Cs al Vallès Oriental i Osona, Francisco Javier González, ha manifestat que "ens sembla una pena que l'alcalde socialista de Granollers miri cap a una altra banda, com si no anés amb ell, mentre s'està instant la Generalitat a retirar els símbols polítics".

Cs recorda que abans de les eleccions al Parlament del 21 de desembre de 2017, ja va denunciar l'Ajuntament granollerí a la Junta Electoral perquè retirés el llaç groc durant la campanya electoral. Finalment, el consistori ho va fer després de rebre el requeriment de la junta electoral de zona.

Símbols a altres municipis

Cs també ha denunciat els ajuntaments de la Roca, Vilanova, Cardedeu, la Garriga, Vallromanes, Campins, Santa Eulàlia de Ronçana, Llinars del Vallès, Montseny, Sant Esteve i Santa Maria de Palautordera, Lliçà de Vall i Sant Celoni, així com la biblioteca pública de Llinars, el Jutjat de Pau de Cardedeu, el centre cívic de la Torreta i la masia de Can Ramis a Sant Celoni.

El PP també

El PP també s'ha sumat a la guerra contra els llaços grocs i el candidat granollerí, Jaime Gelada, ha presentat una instància a la Junta Electoral perquè l'Ajuntament retiri el llaç de la façana consistorial. També ho han fet els candidats del PP de Cardedeu i la Roca en pro del "principi de neutralitat", diuen.

Edicions locals