Els Spartans acaben penúltims en la seva primera temporada a la Divisió d'Honor

El setembre disputaran la fase classificatòria per tornar a competir a la màxima categoria catalana

Esports

El setembre disputaran la fase classificatòria per tornar a competir a la màxima categoria catalana
El setembre disputaran la fase classificatòria per tornar a competir a la màxima categoria catalana | Spartans Granollers

Nil Artiaga

El sènior masculí del club de rugbi Spartans de Granollers va finalitzar la seva primera temporada a la màxima categoria de Catalunya, la Divisió d'Honor, en penúltima posició.

Els granollerins van perdre al camp de la Font Verda contra el líder de la categoria, el Sitges, en un partit "molt dur i molt disputat", explica el president de l'entitat, Juanjo Granados. "La majoria de partits han sigut força disputats, la majoria de vegades no hem perdut de forma molt clara", assegura Granados.

Respecte la temporada, tot i haver quedat en penúltima posició, el president dels Spartans subratlla: "Ha sigut una experiència molt positiva, perquè hem tingut l'oportunitat de jugar amb equips top de molt alt nivell". "Nosaltres érem els novells i ens faltava experiència; en canvi, la resta d'equips ja estaven més rodats", concloïa Juanjo Granados.

Tot i quedar penúltims, els Spartans no descendeixen de categoria –que seria la Primera Catalana–; sinó que, a partir del mes de setembre es disputa una primera fase classificatòria entre els equips de Primera Catalana i els de Divisió d'Honor.

Entre aquests conjunts, els Spartans hauran de quedar entre els cinc primers classificats –de deu equips en total– per tornar a disputar la màxima categoria del rugbi català, "amb nous jugadors que pujaran des de la cantera", explica Granados.

En aquest sentit, tal com assegura el president, cada cop hi ha més jugadors que volen practicar aquest esport a Granollers i que s'inscriuen al club; i, per tant, hi ha un creixement de la base per tenir més jugadors de casa de cara al futur.

Edicions locals