JazzGranollers presenta els discos de Francesc Vidal i Martí Ventura

Dues sessions amb les novetats del segell discogràfic local

Cultura

La formació amb què Francesc Vidal presenta 'Sense títol'
La formació amb què Francesc Vidal presenta 'Sense títol'

La recta final del 29è Festival de Jazz permetrà donar a conèixer les novetats discogràfiques del segell local JazzGranollers Records, que es presentaran els dos propers divendres abans que l'anglès Django Bates tanqui el programa d'aquesta edició.

Així, aquest divendres (22 h) el Casino rebrà Francesc Vidal Quintet, que presentarà el treball Sense títol, inspirat en un viatge a Nova York. Els temes evoquen situacions d'aquell viatge que Vidal va fer fa anys.

El repertori conté estils musicals diferents com el swing, el funk i el free jazz, entre d'altres. Tot plegat ple de profunditat i calidesa, alhora que també hi explosiona un contingut èpic i emotiu. El saxofonista granollerí estarà acompanyat dels vallesans Pol Padrós a la trompeta, Aleix Forts al contrabaix, Pau Picornell a la bateria i Martí Ventura al piano.

'L'indret'

Precisament el també granollerí Martí Ventura presentarà en format de trio el disc L'indret, en què "tots els temes parlen d'indrets relacionats amb anècdotes, vivències i sentiments", explica el mateix Ventura.

El pianista s'acompanya novament de Miguel Ángel Cordero al contrabaix i Lluís Ribalta a la bateria, amb els quals forma un trio estable, amb més de 15 anys de complicitats sobre l'escenari.

De fet, és el quart disc que graven plegats i amb el bagatge dels tres músics, després de Transicions, que també va veure la llum sota el segell de JazzGranollers Records. El treball també recull, a banda de les composicions originals, algunes versions d'estàndards del jazz.

JazzGranollers Records ha publicat també treballs de Joan Sanmartí, Joan Vidal i Alfons Bertran, entre d'altres.

Edicions locals