Torna la Casa de la Festa Major a Roca Umbert

La tercera edició de la mostra de cultura popular obrirà dissabte a la nau Dents de Serra amb un concert del duet Criatures

Cultura

Torna la Casa de la Festa Major a Roca Umbert
Torna la Casa de la Festa Major a Roca Umbert

Del 30 de març al 6 d’abril se celebrarà a Roca Umbert Fàbrica de les Arts la 3a edició de La Casa de la Festa Major. Es tracta d’un projecte cultural en forma d’exposició que té lloc a la nau de Dents de Serra i que permet conèixer tots els aspectes de la Festa Major de Blancs i Blaus, el seu origen, la competició i els diferents rituals i cerimònies que amb el pas dels anys s’han convertit en actes tradicionals.

En el recorregut es combinen cartells, audiovisuals, música i elements antics que anys enrere formaven part activa de les festa, mostrant el present i el passat d’una de les festa majors més singulars del país.

Un dels objectius de la mostra és apropar als alumnes de escoles de Granollers la cultura popular i tradicional catalana, per això s’oferiran visites guiades gratuïtes als alumnes de les escoles de primària de la ciutat als matins.

Concert de Criatures

Les activitats començaran dissabte a les 18 h amb un concert del duet de música d'arrel Criatures, format per Marçal Ramon (acordió diatònic) i Ivó Jordà (gralla), i que acaba de publicar el seu tercer disc Praxinoscopi.

El jove garriguenc Marçal Ramon, graduat a l’ESMUC en l’especialitat d’Interpretació de l’acordió diatònic i la màxima qualificació en el projecte final de grau, toca toca també a formacions com Eròtic giust, Cor de carxofa, la Cobleta de la Copeta i Aires del Montseny.

Ivó Jordà, de Figueres, també es gradua amb màxima qualificació a l'ESMUC en Interpretació de Gralla. Coincideix també amb Ramon a Eròtic giust i la Cobleta de la Copeta, però també cota amb els Groullers, Els Quatrevents i la Big Cat de Música Llatina.

Ambdós conformen Criatures, que es caracteritza per la forma de filtrar la música d’arrel amb una idea propera a la música de cambra que coneixem amb el nom de cambra d’arrel.

Horaris

Els horaris d’obertura de La Casa de la Festa Major són els següents de dilluns a divendres, de 17 h a 20 h; diumenge 31 de març i dissabte 6 d’abril, d’11 h a 14 h i de 17 h a 20 h, i divendres 5 d’abril, a les 21 h, hi ha programada una visita guiada nocturna.

Edicions locals