L’Open Night es renova i afegeix una matinal per al públic familiar

La 8a edició de la nit de botigues obertes, amb música i activitats, se celebrarà el 12 i 13 d'abril

Economia

Festa de presentació de l'Open de Gran Centre, dijous, amb un concert de Pops
Festa de presentació de l'Open de Gran Centre, dijous, amb un concert de Pops

El tradicional Open Night de Gran Centre Granollers, enguany amb la col·laboració de la resta d’entitats comercials de la ciutat, l’Ajuntament, el Gremi d’Hostaleria i l’Associació d’Hotels del Vallès Oriental, ja escalfa motors. En aquesta ocasió, la festa de botigues obertes que lliga “ciutat, cultura, comerç i solidaritat” se celebrarà el 12 i 13 d’abril i, segons explica l’organització, “enguany tindrà més contingut i serà més renovada que mai”.

D’una banda s’ampliaran els horaris, de manera que divendres hi haurà activitat de 18 a 00 h, i d’una altra s’hi afegirà una matinal d’actes pensada per als més petits, l’Open Kids, que se celebrarà l’endemà, dissabte, de 10 a 14 h. En total seran dos dies d’activitat amb promocions en comerços, botigues, serveis, restaurants i hotels.

En la festiva presentació de l’Open, dijous al terrat del local de l’associació, la presidenta de Gran Centre, Laura Sabatés, explicava que enguany la festa serà “multicolor”, de manera que “hi estaran representades totes i cadascuna de les identitats de l’associació”. En aquest sentit, una carta d’ajust multicolor, amb el lema Granollers Batega, serà la imatge de l’Open.

Activitats per a tots els públics

Entre les activitats que amenitzaran l’Open Night, a més de les pròpies organitzades pels comerços, destacaran els concerts de l’Orquestra de Cambra de Granollers, Acústiquem i Pops, així com l’actuació de Les Guapes Blanques, l’Escola de Dansa Swing i l’animació itinerant de xanquers i la companyia Milnotes.

L’endemà, dissabte, els Xics de Granollers i Indorwall Climbing Centers muntaran un rocòdrom a la plaça de l’Església, i també hi haurà un trenet a càrrec dels comerciants de Del Rec al Roc amb el suport del Mercat de Sant Carles, tallers de cuina i pintacares, xous musicals, inflables i jocs d’aigua entre d’altres.

Com a exemple, “els infants de més cinc anys podran gaudir del banc d’instruments de l’escola de música i el conservatori, i entre tots farem una orquestra”, deia Anna Maria Piera, directora de l’Escola de Música Josep Maria Ruera, o l’alumnat del cicle formatiu de Comerç i Màrqueting de l’Institut Carles Vallbona dinamitzarà bona part de les activitats per a infants i joves de la plaça de l’Església.

Sobre l’oferta comercial i de serveis, el president d’Hotels Vallès Oriental, Enric Gisbert, apuntava que hi haurà “400 habitacions disponibles a 19 euros o amb un 19% de descompte”, mentre que Judith Espinosa, gerent del Gremi d’Hostaleria del Vallès Oriental, explicava que la variada oferta de restauració de la ciutat “s’hi implicarà amb preus reduïts, descomptes i promocions”.

Finalment, l’alcalde, Josep Mayoral, valorava en la presentació de l’Open que “expressions col·lectives com aquesta demostren la vitalitat de la ciutat”, i convidava veïns i visitants a “sortir al carrer per primavera i a gaudir de les activitats de l’Open”.

Solidaritat

Com és habitual en les accions de Gran Centre, hi haurà de nou un component solidari. Enguany es donarà continuïtat a la campanya impulsada abans de Nadal de suport a la Fundació Privada Amics de la Gent Gran, una entitat dedicada a lluitar contra la soledat i la marginació social de les persones grans mitjançant l’acció de persones voluntàries que les acompanyen.

Fa uns mesos, Gran Centre i l’Obra Social La Caixa van fer una donació de 10.000 euros a l’entitat per col·laborar en l’organització de més activitats de socialització per a les persones grans, i en aquesta ocasió es teixiran bufandes a la Porxada i es posaran a la venda roses de roba contra l’oblit per recaptar més diners.

Una app per al mòbil

Una de les novetats destacades d’aquesta edició serà la posada en marxa d’una nova aplicació per a mòbil de Gran Centre Granollers. L’app, que ja es pot descarregar tant per IOS com per Android, permet conèixer de primera mà tota l’oferta de l’Open Night i l’Open Kids, els participants, comerços, restaurants, hotels i espectacles entre d’altres.

També s’hi poden trobar tots els descomptes i les promocions dels participants i els codis de reserva dels restaurants i hotels per a l’Open Night, així com informació i serveis de Gran Centre Granollers.

 

 

Edicions locals