Àlex Sastre: 'És molt negatiu que es mantingui l'estació de mercaderies perilloses'

El candidat de Junts per Granollers lamenta que el sector de la Bòbila no es pugui desenvolupar per culpa de l'estació

Societat, Política

Josep Maria Noguera i Àlex Sastre amb l'estació de mercaderies perilloses al fons
Josep Maria Noguera i Àlex Sastre amb l'estació de mercaderies perilloses al fons

El candidat de Junts per Granollers a l'alcaldia de la ciutat, Àlex Sastre, ha valorat de manera molt negativa la licitació d'Adif per gestionar durant sis anys més l'estació de mercaderies perilloses de Granollers i ha carregat contra l'equip de govern pel que considera que és "un altre incompliment del govern del PSC".

Malgrat que fa anys que l'Ajuntament de Granollers negocia amb Adif i el ministeri per eliminar l'estació de mercaderies perilloses fora del nucli urbà i traslladar la seva activitat a la central intermodal de mercaderies projectada a la Llagosta, aquesta setmana s'ha conegut que almenys romandrà a Granollers almenys sis anys més.

"El simple fet que hi hagi aquesta estació de mercaderies perilloses a tocar de la trama urbana de Granollers ja és un fet negatiu, però ho és més encara saber que com a mínim hi serà durant sis anys més", deia Sastre, qui també apuntava que la mobilitat de vehicles pesants que genera la infraestructura continuarà sent negatiu tant per a la seguretat com per a la contaminació atmosfèrica.

A més, deia el candidat de Junts per Granollers, la permanència de l'estació durant com a mínim sis anys més fa que no es pugui desenvolupar urbanísticament el sector de la Bòbila, ni per a nous habitatges ni per a centre econòmic o tecnològic per a la ciutat".

Davant d'això, Sastre assegurava haver demanat al grup de Junts per Catalunya al Congrés de Diputats que durant el pròxim mandat pressioni a Madrid perquè "s'agiliti el trasllat de l'estació de mercaderies, planificada des de fa anys".

Incompliments

Sastre aprofitava la notícia per carregar contra el govern municipal per "no haver aconseguit, un cop més, una transformació profunda de la ciutat", deia. "El no trasllat de l'estació de mercaderies se suma a molts altres incompliments de projectes anunciats per l'equip de govern que no s'han dut a terme, com el cobriment de la via, el trasllat del camp de futbol del carrer Girona o la construcció d'una residència pera la gent gran", deia.

"Això, sumat al fet que el 53,9% de granollerins no saben recordar cap projecte que hagi dut a terme el PSC els darrers 36 anys de govern a la ciutat, ens porta a la conclusió que tots aquests anys de govern socialista no han servit per fer una transformació profunda de ciutat, només canvis estètics o funcionals", assegurava.

 

 

 

 

 

Edicions locals