Francesc Colomé substituirà Meritxell Budó com a diputat a la Diputació de Barcelona

L’alcalde de les Franqueses ocuparà el càrrec fins al juliol, quan el ple de la Diputació es renovarà

Política

L'alcalde substituirà la fins ara alcaldessa de la Garriga, Meritxell Budó
L'alcalde substituirà la fins ara alcaldessa de la Garriga, Meritxell Budó

L’alcalde de les Franqueses, Francesc Colomé, prendrà el relleu de Meritxell Budó com a diputat a la Diputació de Barcelona arran de la presa de possessió de l’exalcaldessa de la Garriga com a consellera de Presidència i portaveu del Govern. La Diputació farà efectiu aquest canvi després d’aprovar per ple el seu nomenament.

Inicialment Colomé exercirà el càrrec fins al juliol, ja que aleshores el ple de la Diputació es renovarà en funció dels resultats de les eleccions municipals del 26 de maig.

Francesc Colomé, de 53 anys, té estudis en Relacions Laborals a la Universitat Autònoma de Barcelona. El 1985 va entrar a treballar a l’Ajuntament de Granollers, d’on actualment està en excedència i on des de 2001 era el cap de l’oficina de Recursos Humans i Relacions Laborals.

L’any 1999 va entrar a formar part del govern municipal de les Franqueses com a representant de CiU. Durant tres mandats ha encapçalat diverses regidories: Hisenda i Règim Interior (1999-2003), Obres i Serveis i Medi Ambient (2003-2005) i Cultura (2005-2007). Durant dos mandats també va ser president del Consell del Poble de Corró d’Amunt i vicepresident del Patronat Municipal d’Esports. Des de 2011 ocupa el càrrec d’alcalde de les Franqueses del Vallès, actualment com a representant de PDeCAT-Demòcrates.

Durant la seva trajectòria política, Francesc Colomé també ha format part de diversos òrgans supramunicipals com el Consorci per a la Defensa del Besòs, Consorci Localret, Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Oriental i el Consorci Teledigital Granollers, i actualment forma part del comitè executiu de l’Associació Catalana de Municipis (ACM) i del consell directiu de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI).

Edicions locals