Granollers esdevé un municipi contrari al feixisme i el racisme

La moció, presentada per la Crida-CUP, va ser aprovada per tots els grups, excepte Ciutadans

Política

Granollers esdevé un municipi contrari al feixisme i el racisme
Granollers esdevé un municipi contrari al feixisme i el racisme

Granollers s'ha declarat formalment com a municipi contrari al feixisme i el racisme. Així ho va decidir el ple municipal dimarts en aprovar una moció de la Crida-CUP arran d'una iniciativa d'Unitat Contra el Feixisme i el Racisme (UCFR).

El text reclama que  l’Ajuntament denegui l’ús d’equipaments i la via pública a col·lectius polítics que incitin a la discriminació racial, ètica, cultural, de gènere o polític, així com a entitats que enalteixin el franquisme, el nazisme, el racisme o mostrin odi a qui no pensa de la mateixa manera.

La moció també insta l'Ajuntament a prioritzar una campanya de neteja de pintades, cartells, adhesius o fulletons publicitaris que incitin la discriminació racial, ètica, cultural, de gènere o de qualsevol altre tipus.

Segons concloïa la regidora Maria Oliver, de la Crida-CUP, "cal fer un toc d'alerta pel creixement del neofeixisme", i per això, "en nom de la tolerància, reclamem el dret de no tolerar la intolerància", deia. La regidora d'ERC, Núria Maynou, també va intervenir per reclamar "una resposta contundent contra aquesta xacra".

La moció va ser aprovada amb els vots favorables de tots els partits excepte Cs, que va abstenir-se perquè, segons va explicar el regidor Enric Meseguer, el seu grup va presentar una esmena per ampliar el contingut de la moció que va ser rebutjada.

 

 

Edicions locals