L'Esbartiada comptarà amb els bascos Zerutxu Dantza Taldea

La 16a diada de l'Esbart Dansaire de Granollers aplegarà a la Porxada tots els seus grups

Cultura

L’Esbart Dansaire de Granollers celebrarà la 16a Esbartiada el cap de setmana. Es tracta de la diada de l'Esbart, que és l’oportunitat que tenen els grups un cop l’any per compartir una ballada entre ells, però també amb els socis de l’entitat i amb la ciutat perquè tothom pugui gaudir dels balls tradicionals que es mostren a plaça.

Aquest any, a més, els granollerins comptaran amb el grup Zerutxu Dantza Taldea de Markina-Xemein, el País Basc, que tornen l’intercanvi que L'Esbart de Granollers va fer amb ells l’any passat.

Les activitats començaran dissabte (12.30 h), com és habitual, amb una ofrena al senyor Sala, mestre i fundador de l’Esbart Dansaire de Granollers, a la plaça dels Jardins Josep Sala (a la cantonada dels carrers Aragó i Magallanes). A la tarda, a la Porxada (17.30 h) hi haurà una actuació de tots els grups de l’esbart: Espardenyes, Faixes i Barretines, Cos de Dansa i Veterans.

A les 19 h hi haurà l’actuació conjunta del grup Zerutxu Dantza Taldea i el Cos de Dansa. Al vespre hi haurà un sopar de germanor amb tots els socis a la Porxada i, a continuació, se celebrarà un ball obert a tothom.

L’endemà al matí, els balladors i les seves famílies podran participar d’una gimcana per Palou i, seguidament, es farà el dinar de cloenda de l’Esbartiada d’enguany.

En cas de pluja, les ballades programades es faran a la Casa de Cultura Sant Francesc.

Edicions locals