Granollers programa una quinzena d'activitats per a la gent gran del 8 al 14 d'abril

Les 36es Jornades Culturals de la Gent Gran impliquen una quinzena de casals i entitats de la ciutat

Societat

Granollers programa una quinzena d'activitats per a la gent gran del 8 al 14 d'abril
Granollers programa una quinzena d'activitats per a la gent gran del 8 al 14 d'abril

Una passejada per la Font del Ràdium, ball en línia, teatre, cinefòrum, trobada de corals o un musical són algunes de les activitats programades en les 36es Jornades Culturals de la Gent Gran, que tindran lloc en diversos espais de Granollers del 8 al 14 d’abril. Les jornades, “organitzades per la mateixa gent gran”, impliquen una quinzena de casals, associacions, llars, residències i col·lectius.

Cada any, unes 1.000 persones participen en les jornades, que enguany arriben a la 36a edició. “Hem de trencar els prejudicis i estereotips de l’envelliment, fer-se gran és fantàstic i es pot ser plenament actiu”, deia la tècnica de Gent Gran, Eva Vicens, en la presentació de les activitats.

Esteve Garrell, president d’Agevo, recordava que entre la gent gran hi ha “molta vitalitat, sovint manifestada en accions de voluntariat en entitats”, i posava en valor la “funció integradora i socialitzadora” de les activitats programades.

Maria del Mar Sánchez, regidora de Gent Gran, indicava que “les persones grans són ciutadanes de ple dret de la ciutat i han de poder gaudir-la igual que ho fan les persones adultes o qualsevol altre col·lectiu”, i l’alcalde feia una crida a participar en les activitats de manera activa: “La gent gran és protagonista del seu present i del seu futur, i participar és també una manera de fer una ciutat viva i activa per a tothom”.

Una vintena d’activitats

Les jornades s’inauguraran amb un acte a la sala Tarafa el dimecres 10 d’abril (10.30 h) en què es presentarà la mostra de treballs manuals. Les activitats, però, hauran començat abans, amb La vida és música, una proposta que reunirà petits i grans amb l’educadora social Belén Sellarés a la residència de Can Mònic i la participació dels infants del Centre Obert Nord (8 d’abril, 17.30 h).

En l’àmbit artístic, hi haurà teatre amb el grup 4 Estacions i l’obra La cartera (dia 8, 19 h, Casa de Cultura Sant Francesc); el musical Cançons per recordar amb Alfonso Lloret (dia 12, 11 h, Centre Geriàtric Adolfo Montañá); una trobada de corals amb els grups de la Garriga i Granollers (dia 12, 17 h, sala Tarafa), i l’espectacle Amics, ja us he reconegut, amb Flors i Violes (dia 14, 18.30 h, sala Tarafa).

Pel que fa a l’activitat física, hi haurà ball en línia a càrrec de Montse Cruz (dia 10, 17 h, sala Tarafa); la sessió Activa’t: consciència corporal (dia 11, 10 h, Parc Torras Villà) i una passejada fins a la Font del Ràdium (dia 13, 8.30 h). En aquest cas cal inscriure’s del 8 a l’11 d’abril, de 10 a 12 h, a les oficines del carrer Portalet.

També hi haurà una xerrada sobre narració de contes (dia 9, 18.30 h, Museu); una activitat d’entrenament de la memòria amb el joc (dia 11, 17.30 h, Espai Actiu de la Gent Gran); un cinefòrum sobre el film Bailando la vida (dia 12, 10 h, Casal de Gent Gran del centre); i una trobada de puntaires (dia 13, 17 h, Porxada).

Edicions locals