Una xerrada sobre la prevenció de l'ictus obre el tercer trimestre d'activitats d'Agevo

L'entitat programa una dotzena de xerrades entre abril i juny

Cultura, Societat

Agevo organitza xerrades els dimarts a la tarda al Museu
Agevo organitza xerrades els dimarts a la tarda al Museu

La xerrada Com prevenir l'ictus, a càrrec del doctor en medicina i cirurgià Carlos Paytubí, serà la primera activitat del tercer trimestre de l'Aula Agevo, dimarts 2 d'abril (18.30 h) a la sala d'actes del Museu. L'entitat –Aules d'Extensió Universitària per a la Gent Gran del Vallès Oriental–,  ha publicat el programa d'actes per al tercer trimestre del curs 2018-2019, d'abril a juny.

A més de la xerrada de Paytubí sobre medicina, l'abril també comptarà amb una sessió de lingüística. Serà dimarts 9 dins el marc de les 36es Jornades Culturals de la Gent Gran, amb la xerrada I si expliquem un conte?, a càrrec de David Vila, dinamitzador lingüístic, esscriptor i rapsde. Dimarts 23, diada de Sant Jordi, hi haurà una vetllada poètica, i dimarts 30 una sessió de literatura amb la bibliotecària i poeta Maria Bonafont: Mossèn Cinto Verdaguer, entre l'esperit i la musa.

Al maig hi haurà una sessió de filosofia amb el doctor Vicente Merlo, qui parlarà d'El budisme com a sabiduria i compassió (dimarts 7); una de ciències ambientals, amb la xerrada Els microplàstics, un problema que ens afecta a tots, a càrrec de Rosa Escudero, llicenciada en Químiques (dimarts 14); una de periodisme amb Josep Maria Martí Rigau, periodista i comentarista polític, amb Parlament de Catalunya: del pactisme al procés (dimarts 21); i una sessió de música, amb el músic, director d'orquestra i divulgador musical Lluís Cabal, qui parlarà de La sarsuela: un gènere molt maltractat i no tan 'chico' (dimarts 28).

Finalment, al juny hi haurà tres sessions més. Una serà dimarts 4 sobre medicina amb Jaume Ordi, catedràtic d'anatomia patològica, qui parlarà de com Reduir la mortalitat infantil als països de renda baixa; una dimarts 11 sobre història, amb L'assalt de Granollers pels carlins, a càrrec de l'investigador en història Josep Maria Farnés; i una altra dimarts 18 sobre química, amb Els perfums, un món, a càrrec d'Agustí Vidal, llicenciat en química, perfumista i músic.

Totes les sessions es fan dimarts a les 18.30 h a la sala d'actes del Museu de Granollers.

 

 

   

Edicions locals