La instal·lació de Cabosanroque sobre Brossa arriba al Museu de Granollers

'No em va fer Joan Brossa' s'inaugurarà dijous a les 20 h

Cultura

La instal·lació de Cabosanroque sobre Brossa arriba al Museu de Granollers
La instal·lació de Cabosanroque sobre Brossa arriba al Museu de Granollers

Dijous (20 h), el Museu de Granollers inaugurarà No em va fer Joan Brossa, una instal·lació sonora i plàstica del duet Cabosanroque, que es podrà visitar fins al 5 de maig. El projecte, ideat en el marc de l'Any Brossa, explora la prosa més desconeguda del poeta per mitjà d'una instal·lació formada per elements quotidians extrets del seu context per representar els paisatges als quals fa referència Brossa en la seva prosa dels anys 40 i 50.

A més, s'hi poden escoltar fragments de la poesia escènica de la mateixa època, farcida d'al·literacions. Segons Cabosanroque –el duet sonor format per Laia Torrents i Roger Aixut, la  intenció del muntatge artístic és "crear una nova prosa objectual, d’interpretació lliure, que substitueixi els textos originals, però que alhora conservi oberta la potencialitat del seu significat i doni a l’espectador la llibertat de poder extreure’n la seva pròpia interpretació".

El projecte –produït per Cabosanroque, el festival Temporada Alta, el Teatre Nacional de Catalunya, la Institució de les Lletres Catalanes i la Fundació Lluís Coromina– va obtenir una de les beques per a la recerca i la creació en l’àmbit de les arts visuals que va atorgar el Departament de Cultura l’any 2016. Fins ara, No em va fer Joan Brossa s'ha exposat a la Biblioteca Vella de Girona, al Teatre Nacional de Catalunya, als Teatres del Canal de Madrid i a l'Arts Santa Mònica de Barcelona, entre altres espais.

La inauguració al Museu de Granollers comptarà amb la presència de l’alcalde de Granollers, Josep Mayoral; la regidora de Cultura, Mireia López; el subdirector general de Promoció Cultural del Departament de Cultura, Toni Cabré, i els artistes Laia Torrents i Roger Aixut.

Edicions locals