Raquel Poveda encapçalarà la llista de la CUP a les municipals

Poveda, activista pels drets civils i polítics, pren el relleu de la fins ara portaveu, Maria Oliver

Política

Poveda amb alguns dels integrants de la nova llista
Poveda amb alguns dels integrants de la nova llista

L'activista Raquel Poveda encapçalarà la llista de la Crida-CUP en les properes eleccions municipals a Granollers. Poveda pren així el relleu de la fins ara portaveu, Maria Oliver, qui dissabte va passar el testimoni a les noves persones que representaran la CUP al consistori.

Raquel Poveda, que es presenta com a independent, té 25 anys i és veïna del barri de Sant Miquel. Actualment està acabant el grau en Ciències Polítiques, especialitat de gènere, i ha treballat fins ara com a mediadora amb persones sordes i com a activista en defensa dels drets socials, civils i polítics.

A més de la cap de llista, la CUP també va presentar dissabte les persones que l'acompanyaran en els primers llocs de la candidatura. Darrere de Poveda hi aniran Josep Maria Gontan (2), Pep Medina (3), Roser Rodríguez (4), Sònia Angelats (5) i l'actual regidor Eduard Navarro (6).

En la seva intervenció, Poveda va fer una crida a organitzar-se des del carrer i assegurava que la llista de la CUP serà "feminista". "Posarem el benestar de les persones al centre d'acció política; lluitarem contra la segregació escolar, contra el PDU i per preservar els recursos naturals; defensarem l'autodeterminació, la classe treballadora i els serveis públics; fomentarem la cultura popular i plantarem cara al masclisme i el feixisme", deia.

Comiat d'Oliver

Per la seva banda, la portaveu sortint, Maria Oliver, va agrair el suport dels companys durant aquests anys i va assegurar que "el meu pas per la política ha estat volgudament curt, intens i confrontacional; hem estat picapedrers opositors", deia, mentre que el també regidor Eduard Navarro, que passa a ser el número 6 de la llista, també agraïa el suport dels cupaires durant aquests anys i apostava per "repolititzar el món local; els ajuntaments no només han de gestionar i administrar, sinó també fer política".

 

 

 

 

 

Edicions locals