ERC es proposa rellevar el PSC de l'Ajuntament i 'treure la ciutat de l'estancament'

Els republicans presenten la seva candidatura per Granollers amb Josep Maria Terricabras i Chakir El Homrani

Política

El grup va presentar la llista completa dissabte
El grup va presentar la llista completa dissabte

ERC Granollers va presentar dissabte la seva candidatura a les municipals en un acte a la plaça de les Hortes que va comptar amb la participació del filòsof i eurodiputat Josep Maria Terricabras i del conseller Chakir El Homrani.

La candidata, Núria Maynou, va apostar per “treure Granollers de l’estancament, fer la república i fer que tots els barris tinguin veu”, i en aquest sentit va desgranar algunes de les seves propostes per a la ciutat, com crear una marca Granollers –comercial, cultural, social i esportiva– per ser referent a tot el país, dotar de projectes singulars totes les escoles de la ciutat, donar poder al teixit associatiu, impulsar un congrés internacional de la pau i tenir cura del patrimoni.

També combatre el feixisme i la xenofòbia, posicionar Granollers a favor dels drets civils i polítics, aplicar la perspectiva de gènere a totes les polítiques de la ciutat i fer entrar la ciutat a l’AMI, així com promoure 2.000 nous habitatges en lloguer social, crear espais socials i comunitaris als barris, connectar els barris de la ciutat amb millor transport públic i crear un gran espai verd que travessi tot Granollers pel riu.

Maynou també va definir la seva candidatura com a “radicalment feminista” i va carregar contra el PSC de Mayoral assegurant que “està lligat de mans i peus al 155”. “Volem arribar a molta gent que fins ara no ens ha tingut com a referents, ara sí que ja toca rellevar el PSC de l'Ajuntament”, deia el número 2, Pau Llobet.

En l’acte també van intervenir bona part dels integrants de la llista, que van apostar, entre d’altres, per impulsar nous models de gestió sostenible o per combatre la precarietat laboral. Josep Maria Terricabras, per la seva banda, va fer una defensa aferrissada d’allò que és públic i va apostar per una “una educació i una sanitat de màxima qualitat”. També va valorar el fet que la major part d ela candidatura de Maynou fossin dones, i va assegurar que “abans que un país independent vull ciutadans independents”.

La llista completa

Pel que fa a la llista, les persones que l'integren són Núria Maynou (1), Pau Llobet (2), Lorena Torró (3), Enric Gisbert (4), Esther Vega (5), Josep Canudas (6), Laura González (7), Josep Maria Catot (8), Gisela Comas (9), Jett Edan (10), Judit Alcayde (11), Rafa Garcia (12), Gavina Garcia (13), Luis Salas (14), Sequero Vico (15), Xavier Pinyol (16) Estel Armengol (17), Carles Leiva (18), Montserrat Estruch (19), Josep Padilla (20), Yolanda Zamora (21), Gina Roca (22), Anna Sallés (23), Ferran Raga (24) i Pep Mur (25).

Com a suplents hi haurà Sheila Vidal, Joan Anton Cerdà, Paquita Balcells, Joan Sitjes, Montse Guri, Enric Pey, Dolors Martínez, Manel Balcells, Isabel Alcalde i Chakir El Homrani.

 

Edicions locals