L'alumnat de cicles formatius del Carles Vallbona rebrà formació portuària

L'Ajuntament de Granollers signa un conveni de col·laboració amb l'Escola Europea del Port

Societat

Els alumnes ja han fet una formació de dos dies a les instal·lacions del port
Els alumnes ja han fet una formació de dos dies a les instal·lacions del port

L'Ajuntament de Granollers i l'Escola Europea del Port (AEIE) van signar divendres un conveni de col·laboració per al desenvolupament del projecte formatiu Forma’t al Port. L'acord fa possible que els alumnes de l'Institut Carles Vallbona que cursen cicles formatius de transport i logística i comerç internacional puguin complementar la seva formació respecte al medi portuari. 

El projecte Forma't al Port consta de cursos-tallers adaptats a les necessitats dels alumnes dels centres de formació per tal de promocionar l'ús dels serveis portuaris, el transport intermodal i millorar el coneixement del sector portuari. Un total de 35 alumnes de primer curs dels cicles formatius de transport i logística i comerç internacional del l'institut Carles Vallbona ja han fet una primera formació de dos dies a les instal·lacions del port.

Els mateixos alumnes complementaran la formació amb una nova activitat al novembre, quan ja cursin segon. En aquesta ocasió, el programa formatiu durarà tres dies i inclourà la navegació en ruta d'anada i tornada a Gènova des de Barcelona a bord d'un vaixell.

L'alcalde, Josep Mayoral, assegurava divendres en la signatura del conveni amb l'Escola Europea del Port (AEIE) que "Granollers fa anys que va iniciar el trajecte per donar una bona resposta als joves en la seva formació", i en aquest sentit posava com a exemple la col·laboració amb l'AEIE per continuar sent una ciutat industrial associada a les necessitats logístiques de l'entorn.

El director de l'Escola Europea del Port, Eduard Rodés, explicava que el centre posa a disposició de la formació els elements que té al seu abast, mentre que el regidor d'Educació, Francesc Arolas, afegia que "els nostres centres treballen cada cop més de portes enfora i amb els agents del territori".

 

Edicions locals