El Doctor Music confirma que el festival es farà al Circuit de Montmeló

El certamen passa de 4 a 3 dies i es concentrarà entre el 12 i 14 de juliol

Cultura, Societat, Economia

El Doctor Music Festival ha confirmat avui que es farà del 12 al 14 de juliol al Circuit de Barcelona - Catalunya, tal com s'apuntava la setmana passada. Finalment, la promotora ha descartat l'opció d'Escalarre, a la vall d'Àneu dels Pirineus lleidatans, arran la denegació de permisos per part de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), que dijous passat emetia el segon informe negatiu a la celebració del festival al seu emplaçament original.

L'ACA considera els terrenys de la vall d'Àneu inundables. L'organització de festival considera que s'ha fet "una interpretació molt exagerada i destructiva de la normativa sobre els riscos teòrics d'inundació en una vall que mai no s'ha inundat a l'estiu (almenys des que se'n conserven dades), la qual cosa es tradueix en uns nivells d'exigència molt per damunt dels habituals. Per aquest motiu ens hem vist obligats a desistir de la ubicació original per tal de garantir el compliment dels nombrosos compromisos artístics adquirits i portar a terme la celebració del festival tal i com està dissenyat per a la present edició".

Pel que fa al cartell musical, en un comunicat, el Doctor Music explica que la jornada inaugural del dijous 11 de juliol queda desconvocada, l'actuació de Parquet Courts passa al divendres 12 i la de The Smashing Pumpkins al diumenge 14, que ara passen a ser un dels caps de cartell del diumenge 14. "Una cortesia digna d'un dels grups més emblemàtics de l'escena internacional". Segons ha comentat el propi Billy Corgan: “Acceptem el canvi i tocarem abans de The Strokes pel bé del Festival i de tots aquells que ens segueixen".

L'organització del Doctor Music destaca la ubicació privilegiada del Circuit a Montmeló ―a tan sols 32 quilòmetres de la ciutat de Barcelona i amb múltiples accessos per a vehicles, així com estació de tren―, així com el fet que també és un recinte que "ofereix multitud de comoditats per al públic assistent difícils de trobar en un gran festival de música".

El muntatge de l'edició actual inclou quatre espais molt diferents entre si i amb personalitat i imatge pròpia. L'escenari principal compta amb una longitud de 162 metres i es tracta de l'escenari més gran mai muntat en un festival o concert en el sud d'Europa, dissenyat por Ray Winkler, màxim responsable del cèlebre estudi londinenc Stufish Entertaiment Architects. La il·luminació  anirà a càrrec del prestigiós dissenyador d'il·luminació Patrick Woodroffe, director general de Woodroffe Bassett Design.

El precedent del Daydream

L'any passat, el 30 i 31 de març, el Circuit ja va acollir un festival, el Daydream, un dels principals esdeveniments musicals internacionals dedicats a la música electrònica, amb l'escenari més gran d'Europa, i quatre escenaris repartits entre els 120.000 metres quadrats.

 

Edicions locals