La llista unitària, ja descartada, centra el debat de candidats sobiranistes

Segon debat sobiranista entre les candidates d'ERC, la CUP i Primàries i el candidat de Junts per Granollers

Política

Ribell, Sastre, Maynou i Poveda, al Llevant Teatre
Ribell, Sastre, Maynou i Poveda, al Llevant Teatre

El segon debat de les candidates i el candidat sobiranistes a l'Ajuntament de Granollers –Ribell, Sastre, Maynou i Poveda–, celebrat dimarts al Llevant Teatre, va centrar-se novament, com ja va passar al novembre, en la possibilitat d'haver bastit una llista unitària per al 26-M.

Bona part del públic va insistir en la idea que "entre tots hauríem fet un programa collonut", "junts hauríem tingut més força per tombar Mayoral" i "voldríem votar-vos a tots, però ho heu fet impossible".

Davant d'això, Núria Maynou (ERC) apostava per la "unitat estratègica" des de diferents llistes, "per tenir més veus i arribar a més gent", i Raquel Poveda (CUP), defensava aferrissadament la pluralitat d'opcions: "Sacrificar ideals per una sola idea és perdre molt potencial; és evident que no tothom comparteix en nostre model rupturista", deia.

El públic també va preguntar als partits l'estratègia per arrabassar l'alcaldia a Mayoral. Àlex Sastre (JxGrn) apuntava que "es tracta de fer una cursa de fons, no un esprint de tres mesos", mentre que Mònica Ribell (Primàries) apostava per "incorporar la participació de la gent, que és la diferència respecte a quatre o vuit anys enrere". Poveda recordava que "el contex actual no té res a veure amb el de fa quatre anys", i Maynou posava en valor "la feina feta a l'Ajuntament durant els últims anys".

La sessió, organitzada per l'ANC, també va abordar temes com el model de gestió de l'Hospital General. "El patronat té uns estatuts del segle XIX, cal democratitzar-lo i professionalitzar-lo", deia Sastre, mentre que Ribell recordava que el Vallès Oriental és la comarca amb menys llits per a malalts aguts de tot Catalunya: "Cal més inversió i reforçar el coneixement dels professionals".

Aspectes com l'habitatge, la mobilitat i la promoció de la salut en la gent gran van ser altres dels temes que es van debatre en la sessió de dimarts.

 

Edicions locals