L'il·lustrador Eduardo Abarca recull en cinc llibres la tradició popular de la festa major

El primer volum, centrat en gegants i capgrossos, es presentarà divendres (19 h) a la Casa de la Festa Major

Cultura

Eduardo Abarca, il·lustrador, amb el primer volum editat
Eduardo Abarca, il·lustrador, amb el primer volum editat

La Plàcida, l'Esteve, el Cosme, la Damiana, les dues cares del Sol i la Lluna, el Colom, el Pepet de la barretina, l'Amadeu, l'Arcadi, el Xino, la Vella del Portalet... Aquests són alguns dels gegants i capgrossos que formen part del bestiari festiu de Granollers i que l'il·lustrador Eduardo Abarca ha reproduït en la publicació Amics dels gegants i capgrossos de Granollers.

Abarca és natural de l'Argentina, tot i que el 2001 va decidir instal·lar-se a Granollers, ciutat d'origen dels seus avantpassats. Format com a economista, els últims anys s'ha dedicat a la fotografia, el dibuix i la pintura, i sobretot als retrats. "En descobrir la festa major vaig començar a dibuixar-la, especialment els elements fantàstics, que a Granollers tenen molta força, sobretot per l'entusiasme de la gent amb el bestiari", explica.

"Després, parlant amb els integrants les colles de Blancs i Blaus, vam valorar la possibilitat de publicar els dibuixos". Va ser aquí on es va decidir a publicar cinc llibres centrats en la tradició popular de la festa major, concretament en els elements i personatges singulars i fantàstics de la festa.

El primer volum, autoeditat i de 24 pàgines –Amics dels gegants i capgrossos de Granollers–, és el que presentarà divendres (19 h) a la Casa de la Festa Major, a la nau Dents de Serra, on exposa aquests dies el seu treball artístic. "És un treball per a petits i grans, per donar a conèixer d'una manera diferent els 17 gegants, gegantons i capgrossos de la ciutat", explica.

Cada il·lustració compta amb un text breu que explica les característiques de cada figura: l'edat, el pes, les mides i la simbologia entre d'altres, una informació que ha elaborat amb el suport de Blancs i Blaus, els periodistes Paco Cruz i Paco Monja i l'actor Paco Asensio. 

Més endavant, al maig, sortiran dos volums més de la col·lecció. Un dedicat als Xics i un altre al drac i els diables; i al juny en sortiran dos més, un de la colla dels Blancs i un altre dels Blaus. Les publicacions, que es podran trobar a les llibreries de la ciutat, tenen un preu de 14,30 euros.

 

Edicions locals