El sector hoteler, satisfet de l'arribada del Doctor Music

El festival pot omplir les reserves del juliol, un mes habitualment fluix per als hotels de l'entorn del Circuit

Cultura, Economia

El sector hoteler és un dels que més es podrà beneficiar del trasllat del festival al Circuit. Com a mínim, aquestes són les expectatives de l'Associació d'Hotels del Vallès Oriental que, tot i que, encara no ha notat els efectes del Doctor Music, espera un bon ritme de reserves per un mes, el juliol, sovint complicat.

"És una època fluixa per a nosaltres, situats a l'entorn urbà, tot i que encara tenim pernoctacions d'empreses i turisme que busca una opció més econòmica que Barcelona", detalla Enric Gisbert, el president de l'associació d'hotelers. L'arribada del Doctor Music "potser no ens afectarà d'una manera tan intensa com ens pensem, s'haurà de veure si el públic es decanta més per l'acampada, però segur que serà bo per a nosaltres, que tenim places hoteleres en indrets on, fins i tot, es pot arribar al Circuit caminant", diu Gisbert. L'Associació d'Hotels del Vallès Oriental ja va notar cert augment de les reserves amb la celebració del Daydream el març de l'any passat, sobretot d'artistes i persones que treballaven en el muntatge, tot i que la marca era menys coneguda.

Per al president de l'Associació d'Hotels i propietari de l'Hotel Granollers, seria bo que el Circuit consolidés l'estratègia d'atreure esdeveniments més enllà dels esportius perquè "ens ajuda a trencar l'estacionalitat i que la gent es pugui fer més seu el Circuit, que és l'únic equipament que ens salva els comptes d'explotació", reconeix Gisbert, que representa una entitat amb 1.200 habitacions a la comarca i més de 500 treballadors.

Gisbert assegura que li "sap greu per la gent del Pirineu que hagin perdut el festival, perquè és un drama econòmic. Quan la gent qüestiona la Fórmula 1, per exemple, hauria de pensar que per a nosaltres seria el mateix drama", apunta.

Edicions locals