Convocada la sisena edició del concurs de guions Microteatre

El certamen vol donar suport als autors que s'inicien en la dramatúrgia

Cultura

Arsènic i Roca Umbert han convocat la sisena edició de Microteatre, el concurs de guions teatrals breus  per estimular la creació escènica entre dramaturgs novells i joves intèrprets. En aquesta ocasió, els guions teatrals hauran de girar a l’entorn de la idea I ara què?

Els textos hauran de ser escrits en català, ser originals i no haver estat presentats en cap altre concurs ni representats. Cada autor o autora hi podrà participar amb un text i la presència de personatges femenins decantarà la balança en cas d'empat. Les bases (consultables a www.rocaumbert.cat / www.arsenicreacio.cat) especifiquen que els textos han de poder ser representats per un màxim de tres intèrprets d'entre 16 i 25 anys, i que no duraran més de 20 minuts.

Els dies 5 i 6 d’octubre es farà un càsting per seleccionar els actors/actrius. Els impulsors obren la convocatòria als dramaturgs que s'inicien en el sector, i en queden exclosos els guionistes que ja s'hi dediquen professionalment. El jurat, integrat per tres professionals de les arts escèniques, escollirà com a màxim quatre guions, els autors dels quals rebran un premi econòmic de 200 euros i la posada en escena del text.

El procés de producció –a càrrec de l'organització– es durà a terme durant el setembre, sota una direcció professional que participarà en la tria dels actors i actrius, l'espai de la representació –a Roca Umbert–, l'atrezzo, els assajos... La culminació les representacions, funcions, l'estrena dels espectacles serà al mes de novembre (dies 15, 16 i 17), quan es representaran els guions davant del públic.

El termini per presentar-se al concurs acaba el dia 19 de juliol de 2019. El veredicte es farà públic el dia 12 de setembre en roda de premsa.

Edicions locals