Gairebé tots els regidors del PSC repeteixen a la llista de Mayoral

Àlvaro Ferrer, Andrea Canelo i Francesc Arolas avancen fins a les primeres posicions després de Barnusell

Política

Trobada de dissabte a la seu del PSC de Granollers
Trobada de dissabte a la seu del PSC de Granollers

El cap de llista del PSC a les eleccions del 26-M, Josep Mayoral, anunciava dissabte la llista de noms que l'acompanyaran enguany a la candidatura. De fet, la majoria dels actuals regidors de govern repeteixen a la llista en posicions de sortida, excepte la regidora de Cultura, Mireia López.

Canvia, però, l'ordre a la candidatura. Així, després d'anunciar la revalidació del tàndem de Mayoral i Alba Barnusell –número 2–, dissabte es presentava la candidatura completa, amb l'actual regidor d'Esports, Álvaro Ferrer –3–; la regidora de Promoció Econòmica, Andrea Canelo –4–, i el regidor d'Educació, Francesc Arolas –5–, que han avançat posicions respecte a la llista de fa quatre anys, quan estaven situats als llocs 11, 9 i 10 respectivament.

En el número 6 hi haurà la també actual regidor, en aquest cas d'Urbanisme, Mònica Oliveres, seguida, al número 7, per al regidor d'Hisenda i un dels regidors més veterans, Jordi Terrades.

En el 8 hi ha Gemma Giménez, l'actual regidora de Govern Obert i Transparència que va prendre possessió del càrrec a mig mandat, arran la renúncia de Sílvia Rodríguez. En el 9, continua l'actual regidor de Civisme, Convivència, Participació i Seguretat, Rudy Beunza.

La primera cara nova no arriba fins al número 10, amb la sociòloga de 28 anys Maria Villegas i que, juntament amb Ferrer i Oliveres, és una de les tres independents de la llista socialista.

En els llocs 11, 12 i 13 s'hi han situat els històrics del govern Juan Manuel Segovia –regidor de Serveis–, Maria del Mar Sánchez –regidora de Serveis Socials i Salut– i Albert Camps –regidor de Medi Ambient–, que descendeixen posicions respecte a la llista del 2015, i marquen el llindar de la majoria absoluta (als 13 regidors).

La resta de membres de la llista són Pietat Sanjuán (14), Sergi Fernández (15), Vanesa Jiménez (16), Martí Herrero (17), Laura Mérida (18), Jaime Soto (19), Natalia Terrón (20), Víctor Casado (21), Antònia Hernández (22), el restaurador David Vázquez (23), Raquel Fragusto (24). L'historiador Jordi Planas tanca la llista en el número 25 i la presidenta de l'associació Empenta, Sílvia Ribas serà la primera suplent, mentre que alguns històrics de governs socialistes són entre els 7 suplents, com Francesc Rubio, Montse Roca, Anna Maria Palé i l'exalcalde Josep Pujadas (darrer suplent), juntament amb Albert Soler i Maria del Mar González.

Edicions locals