El forn i pastisseria El Racó, guardonat en la Ruta del Bon Pa

L'establiment granollerí elabora pa de manera artesanal des de 1827

Economia

El forn i pastisseria El Racó, a la plaça de la Porxada
El forn i pastisseria El Racó, a la plaça de la Porxada

El forn i pastisseria El Racó, a la plaça de la Porxada, ha estat reconegut com un dels millors establiments de pa de Catalunya per l'associació Panàtics. L'establiment granollerí ha estat inclòs en un llistat de 62 establiments que conformen la Ruta del Bon Pa de Catalunya, la selecció dels millors elaboradors de pa.

Després de quatre dies de tastos anònims de pa en diferents establiments emblemàtics de Catalunya, l'associació Panàtics ha elaborat una llista dels millors elaboradors de pa de Catalunya. Entre ells hi ha l'establiment de les germanes Roser i Úrsula Quesada Andreu, el forn i pastisseria El Racó de Granollers, un establiment que elabora pa al centre de Granollers de manera artesanal des de 1827.

Entre els elements que valorava el jurat hi ha l'aspecte, l'estructura, el gust, l'aroma, la molla, la crosta i el pes del pa entre d'altres. El Racó va presentar al concurs el seu pa de pagès casolà, i va obtenir una puntuació –entre 0 i 100– superior al 70.

Els diplomes als forners top de Catalunya i el reconeixement de la Llesca d'Or van lliurar-se el 29 de març a l'antiga Fàbrica Damm de Barcelona, en un acte al qual van assistir més de 200 persones entre representants d'empreses patrocinadores, familiars i entitats que van donar suport a l'esdeveniment i que van acompanyar els 62 forners seleccionats.

El premi Llesca d'Or 2019, per al forn que més ha destacat durant l'últim any en la difusió de la cultura del bon pa, va ser en aquesta ocasió per al forn Germans Sistaré de Reus.

 

Edicions locals