El Dia de les Esquadres reconeix la feina de dues agents de l'ABP de Granollers

S'ha distingit Teresa Planellas, responsable de comunicació, i la històrica caporal Núria Portabella

Societat

El Dia de les Esquadres reconeix la feina de dues agents de l'ABP de Granollers
El Dia de les Esquadres reconeix la feina de dues agents de l'ABP de Granollers

Dimarts es va celebrar el Dia de les Esquadres de la Regió Policial Metropolitana Nord (RPMN) a l'auditori de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya a Mollet, en el qual s'han lliurat distincions i reconeixements a treballadors de diversos cossos policials, així com a altres professionals que han col·laborat estretament amb els Mossos d'Esquadra, en el tricentenari del cos policial català. Entre les distincions, n'hi ha hagut per a dues agents de l'ABP de Granollers, Teresa Planellas i Núria Portabella.

S'han atorgat felicitacions i condecoracions a aquells agents "que han fet augmentar el prestigi del cos de Mossos amb les seves funcions, anteposant la seguretat ciutadana a la pròpia". Tot plegat ha estat en un acte que ha comptat amb l'assistència de la directora de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya, Montserrat Royes; del regidor de Seguretat Ciutadana de Mollet, Josep Maria Garzón, i de la cap i el sotscap de la RPMN, la comissària Cristina Manresa i l'intendent Xavier Creus, entre altres autoritats i comandaments del cos de Mossos d’Esquadra.

Teresa Planellas

Teresa Planellas ha estat una de les reconegudes "per la implicació, l'esforç i l'assumpció de responsabilitats al capdavant de l'oficina de l'àrea de comunicació de la RPMN, a Granollers, durant gairebé un any, aconseguint uns resultats brillants i liderant amb excel·lència la incorporació de nous companys a l'oficina".

Planellas ha apuntat que la tasca a comunicació és "una gran responsabilitat, perquè el cos fa una feina excel·lent i nosaltres tenim la gran sort de poder-la explicar a la gent". "Crec que contribueix moltíssim a què la gent se senti contenta de la policia meravellosa que té, i també a què se senti més segura", ha afegit.

L'agent es mostrava satisfeta del reconeixement dels companys i recordava com durant el 2017 va estar sola a Comunicació de l'àrea metropolitana nord. "Va ser un any intens; vaig haver de formar gent nova, i va sortir bé", explica.

Planellas es va llicenciar a l'acadèmia de policia el 2005 i, des d'aleshores, ha estat destinada a comunicació en dues etapes diferents: del 2006 al 2008 i des del 2014 fins a l'actualitat. "Espero estar-m'hi per molt temps, perquè és una feina que m'apassiona", assegura.

Núria Portabella

També es va atorgar una medalla de reconeixement a la caporal Nuria Portabella, que va ingressar al cos el 1986, i ha estat vinculada a l'ABP de Granollers des del seu inici. En l'actualitat està destinada a la unitat de seguretat ciutadana de Granollers, en la qual exerceix les funcions de cap de l'oficina de les relacions amb la comunitat i coordinadora del grup de proximitat.

Edicions locals