Les Franqueses acull diumenge la Gran Clàssica de Primavera

La prova, de 152 quilòmetres en total, arrencarà a les 9 h

Esports

Les Franqueses acull diumenge la Gran Clàssica de Primavera
Les Franqueses acull diumenge la Gran Clàssica de Primavera | Ajuntament de les Franqueses

Nil Artiaga

El diumenge tindrà lloc a les Franqueses el Gran Premi Primavera de ciclisme –la Gran Clàssica–, una prova que organitza la Unió Ciclista del municipi.

Enguany, la prova ha canviat de nom –ja no s’anomena Gran Premi Inauguració–, perquè no és la primera del calendari de curses en carretera de la Federació Catalana de Ciclisme.

Quatre voltes de 38 quilòmetres

El Gran Premi Primavera es tracta d’una prova que constarà d’un total de 152 quilòmetres de recorregut, repartits en quatre voltes de 38 km, amb sortida a la Rambla de les Franqueses. Els ciclistes, llavors seguiran per Llerona, Corró d’Amunt, Samalús, Cànoves, Sant Antoni de Vilamajor i Cardedeu per finalitzar a la carretera de Ribes del municipi franquesí.

La cursa s’iniciarà a les 9 del matí i comptarà amb la participació de com a molt 200 ciclistes, que és la xifra màxima que pot albergar la prova. Hi correran equips espanyols importants com el Lizarte, el Caja Rural o el Mutua Levante.

El Lizarte va estar representat a l’acte de presentació del Gran Premi Primavera amb el ciclista vallesà Martí Màrquez, que va destacar que la de les Franqueses és una de les millors curses a nivell estatal: “És una prova que agrada moltíssim. El seu recorregut és d’una duresa similar a la de la Copa d’Espanya, amb molt de nivell i amb unes carreteres espectaculars”.

Participants estrangers

A més, des de l'organització del Gran Premi asseguren que hi participaran equips estrangers: dos francesos, un holandès i un nord-americà, que són els que, de moment, han confirmat la seva assistència diumenge.

A part dels ciclistes, uns cinquanta voluntaris vetllaran perquè la prova es desenvolupi amb total normalitat. "Sense ells i sense les entitats esportives, el Gran Premi Primavera no es podria dur a terme", afirmava l'alcalde Francesc Colomé, també present a la presentació.

A l'acte també hi va assistir el president de la Federació Catalana de Ciclisme, Joaquim Vilaplana; que va recordar que "el ciclisme i les Franqueses sempre han anat de la mà".

Edicions locals