El Mercat de Vi i Formatge, dissabte a la plaça Perpinyà

El mercat oferirà activitats complementàries com tallers infantils, i maridatge de vi i formatge

Economia

El Mercat de Vi i Formatge, dissabte a la plaça Perpinyà
El Mercat de Vi i Formatge, dissabte a la plaça Perpinyà

La plaça Lluís Perpinyà acollirà aquest dissabte, durant tot el dia, una nova edició del Mercat de Vi i Formatge, amb activitats complementàries: al matí hi haurà tallers infantils amb Kids&Us i a la tarda, un maridatge amb formatges i vins de la DO Empordà.
La jornada coincidirà amb la celebració de l'Open Kids als carrers del centre.

La iniciativa es proposa apropar els vins i els formatges catalans de qualitat i l’elaboració artesana, directament del productor al consumidor, sense  intermediaris. El protagonisme d'aquesta edició serà per als vins de l’Empordà (encara que també n’hi haurà d’altres indrets de Catalunya; i també se'n vendrà a granel) i per als formatges del Pirineu i el Prepirineu, elaborats amb llet de cabra, d’ovella, de vaca i fins i tot de búfala.

Els tallers infantils, a càrrec de l’acadèmia Kids&Us i de caràcter gratuït, es desenvoluparan en anglès i es relacionaran amb la fruita i el formatge. A partir de les 10 h, nens i nenes descobriran, per exemple, d’on ve la llet de cadascuna de les varietats de formatge, d’una manera divertida i adaptada a diferents nivells d’aprenentatge.

A partir de les 13.30 h serà l’hora del vermut, moment per tastar un bon vi, un got de ratafia o vermut, acompanyat de productes bons i originals. A la tarda, a partir de les 18.30 h, experts elaboradors maridaran alguns vins empordanesos amb formatges presents al mercat.

Edicions locals