'ERC és el triple vot útil per parar els peus al feixisme, evitar Rivera al govern i trobar una solució democràtica al conflicte'

El president del Parlament, Roger Torrent, ha participat en un míting a Granollers, amb Gabriel Rufian, Carolina Telechea i Joan Josep Nuet

Política

"ERC és el triple vot útil per parar els peus al feixisme, evitar Rivera al govern i trobar una solució democràtica al conflicte"
"ERC és el triple vot útil per parar els peus al feixisme, evitar Rivera al govern i trobar una solució democràtica al conflicte" | Xavier Solanas

Montse Eras

El president del Parlament, Roger Torrent, assegura que ERC representa el "triple vot útil" a les eleccions generals del 28 d'abril. Ho ha explicat aquest vespre en un acte al parc Torras Villà de Granollers, on ha compartit escenari amb els candidats al Congrés Gabriel Rufián, Carolina Telechea i Joan Josep Nuet; el conseller Chakir El Homrani; l'andalusa coneguda per la seva amistat amb Junqueras, Eugenia Parejo, i la candidata a l'Alcaldia de Granollers, Núria Maynou.

Torrent argumentava que el vot a ERC "pararà els peus al feixisme i la ultradreta, com sempre ha fet durant la història del partit"; serà "l'única manera de parar la dreta al govern", referint-se a un possible pacte postelectoral del PSOE i Cs, i representa "la solució democràtica al conflicte".

Segons el president del Parlament català, sumar és la millor manera de guanyar la república i assegura que això és el que sempre ha fet el seu partit i que "això és junquerisme pur. L'Oriol, fins i tot al tribunal, ha parlat de diàleg, escoltar i abraçar, perquè la millor manera de fer república és fer republicans".

En aquest sentit, Torrent ha agraït "la dignitat política de Nuet, sobretot en la passada legislatura, situat al costat de la democràcia i protegint que al Parlament s'hi pugui parlar de tot".

Torrent afegia que ERC "sempre ha liderat els canvis socials al país, des de Companys fins a Junqueras, costi el que costi. I ho farem sempre, comporti la repressió que comporti". "No hem nascut per resistir, hem nascut per guanyar", deia, i assegurava que per primer cop a la història una partit independentista pot guanyar a Catalunya les eleccions generals.

En aquest sentit, el número 2 a la llista d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, assegurava que el seu partit és l'únic que "diu les veritats". "Per què ningú més diu que els perillosos no són els CDR, sinó els comitès de defensa de l'Ibex 35?", etzibava. "Plantar cara és avergonyir el PSOE quan traïa les seves sigles investint Rajoy", seguia. Segons Rufián "s'han dit coses molt perverses, com que l'independentisme és el culpable del feixisme, quan la culpa és del PSOE i Podemos que han decebut el seu electorat andalús", assegurava i rematava amb una frase de Buenaventura Durruti: "Al fascismo no se le discute, se le combate y se le destruye".

Per la seva banda, la número 3, Carolina Telechea, insistia en les crítiques al PSOE, que "no vol que la gent s'expressi; això ja no és una esquerra" i erigia ERC com els únics que representen l'esquerra catalana i com l'antítesi a "una dreta que es dedica a fitxar exmilitars en comptes de pacifistes i toreros en comptes de persones que estimen la vida".

Joan Josep Nuet demanava el vot "perquè ens hi juguem si la llibertat avança o retrocedeix" i explicava que "en un moment excepcional –amb un judici sumaríssim a Madrid i gent fora que no pot tornar a casa– calen coses excepcionals, com l'acord d'ERC i Sobiranistes, gent que venim d'històries diferents però que llegim la democràcia de forma valenta".

El conseller granollerí, Chakir El Homrani, afirmava que "això va de llibertat, de llibertats republicanes, és a dir, que els ciutadans tinguem les regnes de la nostra societat. De manera que també és la llibertat de les persones que no pensen igual que nosaltres", deia. El conseller de treball recordava els presos polítics, exiliats i encausats arran de l'1 d'Octubre, i assegurava que "la millor resposta a la repressió és que els qui l'exerceixen vegin l'Oriol entrar al Congrés i el Raül, al Senat".

La regidora i candidata a les eleccions municipals, Núria Maynou, insistia en la defensa de les llibertats, i vinculava els resultats del 28-A a la "cursa electoral del 26 de maig, per entomar-la amb més força que mai perquè els ajuntaments han de ser un mur de contenció contra el feixisme, el racisme i la xenofòbia". "Cal allunyar de les institucions els partits que defensen la repressió", concloïa.

Edicions locals