Artur Mas presenta els candidats de JxCat de la comarca: 'Tant de bo no ens hi juguéssim la vida'

L'expresident va encoratjar els caps de llista a "sumar esforços per poder resistir la repressió de l'estat espanyol"

Política

| S.C.

Sergio Carrillo

Artur Mas va ser un dels convidats estrella de l'acte de presentació dels candidats i candidates de Junts per Catalunya del Vallès Oriental per a les eleccions municipals del pròxim 26 de maig, que va acollir divendres al vespre el Museu Isern de la Moto (Mollet). L'expresident de la Generalitat va dir que "tant de bo no ens hi juguéssim la vida" en aquestes pròximes eleccions generals, municipals i europees, assegurant que està en joc el futur dels exiliats i dels presos polítics.

Mas va dir que "el vot a Junts per Catalunya val triple". En primer lloc, "perquè no hi hagi un govern d'ultradreta a Espanya: mai hi donarem suport". En segon lloc, "perquè no hi hagi un govern entre el PSOE i Ciutadans: d'aquest se'n parla menys, però és tan perillós com l'altre, i tampoc hi donarem suport".

I per últim, "perquè som la formació que ha fet més esforços per la unitat del sobiranisme, clarament, i això ho podem dir amb la veu molt alta; i som els que hem sacrificat més les sigles del partit tradicional i els que hem estat més atents i més sensibles a aquest crit d'unitat del món sobiranista que se'ns ha dit tantes vegades al carrer".

Per tant, va instar "a totes aquelles persones que ens demanen unitat al carrer, que ens confirmin a les urnes el suport a aquells que més fem per la unitat del món sobiranista".

Sobre el projecte municipalista, va encoratjar els caps de llista que a més de la seva tasca als seus consistoris, treballin "per sumar esforços per poder resistir la repressió de l'estat espanyol".

Àlex Sastre, alcalde "d'aquí a un parell de mesos"

A més de l'expresident, també hi van participar el conseller Damià Calvet i la cuinera Ada Parellada, i hi van ser presents la majoria de candidats i candidates de la formació política per a les municipals del maig. Fins i tot alguns alcaldes i alcaldesses. Un dels candidats que no és alcalde del seu consistori és el granollerí Àlex Sastre, "però ho seré d'aquí a un parell de mesos", va assegurar durant la seva intervenció.

Sastre també va apuntar que "és estrany fer un acte en el museu de la moto, potser haurien de fer un acte aquí alguns que ens volen vendre una moto amb un referèndum sobre la monarquia, quan ja vam deixar clar que el que volíem no era una monarquia, sinó una república. Ho vam votar l'1 d'octubre del 2017".

L'alcaldable de Granollers va dir que són "el que més s'assembla a la unitat" i que "podem anar amb el cap ben alt d'haver fet el que s'havia de fer en cadascun dels moments fent un servei a la democràcia i fent un servei indiscutible a la llibertat nacional del país".

I va cloure: "que algú s'atreveixi a dir-nos que no ens hem mogut del lloc, que no hem arriscat, que ens hem quedat en una posició còmoda, que no hem sortit de la zona de confort, que no ens hem actualitzat, que no vam fer el 9-N, que no vam fer l'1-O i que no vam fer tot allò a què ens havíem compromès fins a les últimes conseqüències".

Edicions locals