Iceta, a Granollers: 'Cal tancar ferides després del trauma polític que hem viscut'

El PSC celebra un acte de campanya al TAG per al 28-A amb la presència del primer secretari dels socialistes catalans

Política

Iceta, a Granollers: 'Cal tancar ferides després del trauma polític que hem viscut'
Iceta, a Granollers: 'Cal tancar ferides després del trauma polític que hem viscut'

“L’única manera d’assegurar la victòria de Pedro Sánchez és votant-lo”. Aquesta és la idea que va planar divendres al Teatre Auditori de Granollers en el tret de sortida de la campanya socialista per al 28-A, un acte que va comptar amb la presència del primer secretari del PSC, Miquel Iceta, i dels candidats de la comarca al Congrés, Arnau Ramírez, de Sant Feliu de Codines, i Maite Carrillo, alcaldessa de Figaró-Montmany.

El primer secretari va voler marcar distàncies tant amb el bloc de dretes com amb els independentistes i va postular els socialistes com els garants del respecte i la convivència. “Entre els qui es voldrien carregar les autonomies i els que pensen que les autonomies ja estan superades hi ha els socialistes, que sempre hem defensat l’autogovern”, deia.

Iceta també va recalcar la importància de garantir una àmplia victòria socialista perquè “és l'única manera de tancar ferides després del trauma polític que hem viscut” i de garantir que “no hi haurà un 155 permanent a Catalunya”.

Arnau Ramírez, número 8 de la llista socialista al Congrés, va assenyalar la justícia social, el combat contra la corrupció i el treball per la convivència com els tres eixos principals dels socialistes, i va carregar contra la dreta que “ens vol fer retrocedir 40 anys”. “Hem de triar entre l’Espanya en blanc i negre i enfadada o l’Espanya alegre que creu en la diversitat dels pobles”, deia.

Per la seva banda, l’alcalde Josep Mayoral indicava que “estem en una cruïlla històrica d’aquest país, i el que passi el 28-A ens afectarà els pròxims 15 anys”. En aquest sentit, assegurava que “si guanya la dreta Espanya ho passarà malament, i Catalunya encara més”, i per això apostava per un govern que “parli i escolti, aplani trinxeres i basteixi ponts”.

Encàrrecs als diputats

Mayoral va aprofitar l'acte de divendres per fer diversos encàrrecs als diputats socialistes al Congrés. Els va demanar inversió en temes ferroviaris –desdoblament de la R3, trasllat de l’estació de mercaderies i connexió de la R4 amb la R8 per unir Granollers i Sabadell per ferrocarril–; eliminar el peatge de l’AP-7; una llei per contenir els preus dels lloguers i inversió pública en habitatges de lloguer social; suport al Mundial d’Handbol femení del 2021 i polítiques de suport als ajuntaments.

Edicions locals