Comença l'ampliació del clavegueram de Camp de les Moreres per evitar inundacions

El pressupost del projecte és de 455.000 euros, el 90% dels quals seran finançats pel Consorci Besòs Tordera

Societat

L'actuació es du a terme entre el passeig Fluvial i les pistes d'atletisme
L'actuació es du a terme entre el passeig Fluvial i les pistes d'atletisme

Aquest dimarts ha començat l'obra de renovació i ampliació de la xarxa de clavegueram en el tram del carrer Camp de les Moreres, comprès entre les pistes d'atletisme i el passeig Fluvial. El consistori pretén, així, evitar els episodis d'inundacions que es van patir, sobretot, la tardor passada.

Per això, aquesta obra és una de les actuacions prioritàries proposades pel Pla director de clavegueram de Granollers. Consisteix, bàsicament, en una derivació de part del cabal circulant per l'actual col·lector que transcorre pel carrer Camp de les Moreres a un de nova construcció, des del pou de registre existent entre les piscines i les pistes d'atletisme, fins al col·lector en alta que passa pel passeig Fluvial.

El pressupost de l'obra completa és de 454.825,91 euros (IVA inclòs), dels quals, el 90% els finançarà el Consorci Besòs Tordera a través de l'empresa Drenatges Urbans del Besòs SL, i el 10% els finançarà l'Ajuntament de Granollers.

L'obra serà executada per l'empresa PRYCSA (Pavimentaciones, Rebajes y Construcciones, SA) i els treballs tindran una durada màxima prevista de 3 mesos.

En una primera fase, les obres només afectaran la zona del passeig Fluvial i la punta nord de l'aparcament municipal de Joan Vinyoli. Un cop passada les festes de l'Ascensió, s'iniciarà la segona fase que ja tindrà incidència de ple en el carrer Camp de les Moreres, obligant a tallar-ne la circulació en ambdós sentits, des de la meitat del carrer fins a la rotonda del passeig Fluvial.

Segons el consistori, amb aquesta actuació es reduirà ostensiblement les possibilitats d'inundacions en soterranis propers a l'àmbit del carrer de Camp de les Moreres.

De fet, després de les fortes pluges de la tardor passada i de les queixes del veïnat de l'entorn de la ronda sud, el govern local anunciava aquestes treballs, inicialment previstos per al gener. De fet, a l'octubre de l'any passat es van produir inundacions a nivells de prop de dos metres a baixos de diferents immobles.

A més, l'Ajuntament assegurava que, en cas d'avisos de pluja important, es procedeix a fer una neteja especial d'embornals i drenatges per intentar reduir els riscos d'inundacions de la zona.

Edicions locals