Les Barraques de l'Ascensió desapareixeran per reinventar-se

Les associacions impulsores d'aquest model alternatiu de festa anuncien que no organitzaran la sisena edició

Cultura, Societat

Els habituals de les Barraques de l'Ascensió tindran enguany un buit en la programació d'aquesta fira i festes de la ciutat. Les entitats impulsores d'aquest model alternatiu de festa han decidit fer una aturada i deixar d'organitzar les Barraques aquest 2019 "per poder pensar amb calma quin format de festa volem i com volem que es gestioni de cara als anys vinents", indiquen en un comunicat.

Les Barraques de l'Ascensió van néixer el 2014 de la mà d'Arran, Blancs, Blaus, CUP Granollers, Diables de Granollers, L'Esquerda, Jovent Ignorat i Xics, "fent confluir altres maneres d'entendre l'oci, la cultura popular, l'ús de l'espai públic i l'autogestió". Els organitzadors demanaven més protagonisme per als col·lectius populars davant d'una fira que consideraven "exclusivament un aparador comercial".

Des de la primera edició, celebrada al parc del Congost, les Barraques es van obrir a altres entitats d'acord amb la voluntat d'agrupar tants col·lectius com fos possible a l'entorn d'aquesta iniciativa.

Enguany s'hauria celebrat la sisena edició de les Barraques de l'Ascensió que l'any pasat mantenia Blancs i Blaus, Diables, Xics i Jovent Ignorat a l'organització, i rebia col·laboracions de nombrosos col·lectius i establiments –CCOO, Spartans, Granollers Pedala, Òmnium, Pingra, Anònims, el bar de La Troca, Frankfurt92, HatMan's, Tramuntana, El Patufet, Puput, Ca L'Espinasa i Fradera–, alguns dels quals ja havien estat presents en edicions anteriors.

De fet, les activitats de les Barraques es van anar ampliant any rere any amb mostres, no només culturals, sinó de pràctica esportiva –l'any passat s'estrenava una cursa solidària–, vermut, sortides populars i tallers entre d'altres.

Enguany, però, "després de les Barraques de l'any passat –amb una participació de públic modesta–, les diferents entitats que les hem organitzat durant aquests anys hem decidit no realitzar les Barraques 2019".

Edicions locals