Podemos i Granollers en Comú desestimen la llista conjunta per manca d'acord en el cap de llista

Les dues formacions han tancat les negociacions i es presentaran per separat amb els candidats Miguel Ángel Segura i Araceli Orellana al capdavant

Política

Les agrupacions locals de Podemos i Granollers en Comú han decidit presentar-se per separat a les properes eleccions del 26 de maig. Les dues formacions havien iniciat negociacions el febrer passat per intentar acordar una candidatura de confluència que, finalment, s'ha trobat amb la manca de consens sobre la representativitat a la llista.

Les dues forces asseguren que haguessin preferit una candidatura conjunta, "en sintonia amb l'escenari català i estatal, en què la confluència es va consolidant", apunta Araceli Orellana, ara ja cap de llista de Granollers En Comú - En Comú Guanyem, qui també assegura que a partir de l'endemà de les eleccions "cal seguir treballant de forma unitària".

De fet, des de l'òrbita de Podemos també s'ha evitat entrar en una pugna amb En Comú. "Tots dos vam fer esforços per arribar al pacte i les negociacions es van iniciar amb bona voluntat d'entesa", explica el representant de Podemos, Pedro Sampedro, qui reconeix, però, que l'escull es va trobar en la decisió de qui encapçalava la llista. "Teníem visions diferents de quin pes té cada organització i, tot i que vam arribar a un acord del 50 i 50%, la decisió del cap de llista va fer difícil la gestió de tot el procés de negociació", indica Sampedro.

Es dóna la circumstància que cap dels dos partits té representació municipal actualment, de manera que no hi havia un argument irrefutable a l'hora de triar el candidat. Fonts de les dues parts reconeixen que les negociacions es van tensar fins al punt de trencar-se dimecres passat.

Tot apunta que a darrera hora En Comú va cedir el número 1 de la candidatura a Podemos, però que, per a aquests, el canvi de posició va arribar massa tard. Sigui com sigui, finalment En Comú presentarà Araceli Orellana encapçalant una candidatura que es tancava dijous, mentre que Podemos es presentarà per primera vegada a Granollers, amb Miguel Ángel Segura com a cap d'una llista que s'està perfilant i que es tancarà entre avui i dimarts.

Edicions locals