La vitalitat de l'Open omple de nou els carrers del centre

La matinal de dissabte va tenir molt bona acollida entre el públic familiar

Economia

Pleces i carrers del centre van acollir dissabte un munt d'activitats
Pleces i carrers del centre van acollir dissabte un munt d'activitats

La música d'Acústiquem i de Pops, entre d'altres, van donar el tret de sortida, divendres, a una nova edició de l'Open Night, una jornada de dinamització comercial organitzada per Gran Centre Granollers en col·laboració amb entitats, l'Ajuntament i altres associacions comercials de la ciutat.

En aquesta ocasió, la festa va ampliar horaris respecte a edicions anteriors –de les 18 h a la mitjanit–, cosa que "va esponjar molt més l'afluència de visitants i va evitar les aglomeracions d'anys anteriors", explica Laura Sabatés, presidenta de Gran Centre.

"Això va permetre que la gent fes un itinerari per tot el centre i pogués gaudir de molts més espectacles i exhibicions, ja que hi havia animació contínua en molts espais diferents", afegeix Sabatés.

La presidenta de Gran Centre també destaca que l'ampliació d'horaris va permetre distingir diferents torns de visitants al llarg de la tarda, de manera que "a primera hora el públic era més familiar que no pas a la nit".

La rotació de torns també es va notar especialment en els restaurants que van participar-hi, molts dels quals van oferir plats i descomptes especials per a l'ocasió.

D'altra banda, tot i que aquest any es permetia obrir fins a mitjanit, molts comerços van tancar abans, sobre les 23 h, sobretot per una qüestió de "logística del propi negoci, ja que no tothom pot garantir la rotació de personal".      

La matinal dels més joves

Pel que fa a l'Open Kids, la matinal de dissabte adreçada al públic familiar –novetat d'aquest any–, la valoració també ha estat "molt positiva". "Com que era la primera edició costava de preveure'n el resultat, no sabíem com sortiria", diu Sabatés.

"Tot i ser una experiència nova, el resultat ha estat bo, el tipus d'activitats va ser molt encertat, va haver-hi molta animació i a nivell comercial també va notar-se un repunt respecte a un dissabte normal", assegura.

En aquest sentit, apunta, "tot i que encara falta valorar-ho amb tothom qui hi ha participat, l'èxit de l'Open ens anima a tornar-ho a programar l'any que ve", diu.

Edicions locals