La trobada d'autors de proximitat, dilluns a la Porxada

Enguany, coincidint amb la Setmana Santa, s'ha desplaçat la trobada de diumenge a dilluns

Cultura

La trobada d'autors de proximitat, dilluns a la Porxada
La trobada d'autors de proximitat, dilluns a la Porxada

Més d'una cinquantena d'autors locals i comarcals es trobaran dilluns de Pasqua a la plaça de la Porxada en l'habitual trobada a l'entorn de Sant Jordi –que en coincidència amb Setmana Santa, enguany s'ha desplaçat de diumenge a dilluns–. La meitat de les novetats editorials del darrer any del Vallès Oriental surten de plomes de granollerins i franquesins.

Dilluns, doncs, la Porxada es convertirà en l’espai central de la festa amb la trobada d’autors i autores i el pregó de Sant Jordi, a càrrec de Carme Arenas. La majoria dels escriptors i escriptores que han publicat llibre els darrers 12 mesos ja han confirmat la seva assistència a la trobada, que es farà d’11 a 13 h.

Carme Arenas, pregonera

L'escriptora, traductora i editora Carme Arenas serà la pregonera de Sant Jordi d'enguany, dilluns (13 h) a la Porxada. Nascuda a Granollers el 1954, Arenas també és llicenciada en Història de l’Art i en Filologia Catalana per la UB, catedràtica de Literatura Catalana, crítica literària, traductora i editora. Ha tingut cura d'exposicions literàries i ha publicat estudis sobre els moviments d’avantguarda, com Les avantguardes a Europa i a Catalunya (1989) i Carles Sindreu i Pons o el compromís amb l’avantguarda, desè Premi de periodisme Amador Garrell i Alsina, atorgat per Òmnium (2002).

Ha tingut cura de l’edició de La klaxon i el camí, de Sindreu (2009), de l’Obra completa de Joan Salvat-Papasseit (Cercle de Lectors, 2006) i de la poesia completa de Joana Raspall Batec de paraules (El cep i la nansa, 2013). Dirigeix les col·leccions Educació 62 al Grup 62 i Austral Educación a Planeta. Ha traduït autors com Maquiavel, Boccaccio, Italo Calvino i i Umberto Eco, entre d’altres. Ha comissariat els centenaris de Joana Raspall (2013) i d’Amador Garrell i Soto (2017).

Dissabte, 'un dia de conte'

L'any passat Gran Centre i l'Editorial Alpina estrenaven l'activitat Un dia de conte amb molt èxit de convocatòria. Així, enguany, la plaça Maluquer i Salvador la tornarà a acollir dissabte (de 10.30 a 13.30 h i de 17 a 20 h), on els més menuts podran escoltar contes i preparar-se per a gaudir del Sant Jordi 2019.

 

 

 

Edicions locals