El recuperat Viacrucis es consolida divendres a l'església de Sant Esteve

Les corals Albada i Sol Ixent tenen un paper important en els actes de la parròquia

Cultura

El recuperat Viacrucis es consolida divendres a l'església de Sant Esteve
El recuperat Viacrucis es consolida divendres a l'església de Sant Esteve

La parròquia de Sant Esteve consolida la tradició del Viacrucis de Setmana Santa, recuperada el 2016, després de l'arribada de mossèn Monfort. Així, aquesta processó és un dels actes més destacats del calendari litúrgic de la Setmana Santa. Se celebra divendres a la nit (21 h) a la plaça de l'Església, i escenifica diversos passos que recorden aquest moment de la vida de Jesús.

Fa quatre anys les parròquies granollerines –Sant Esteve, Fàtima i Sant Julià de Palou– recuperaven també la tradició del Sermó de les Set Paraules, que dóna l'inici als actes de divendres Sant.

El calendari litúrgic, però, començarà avui, dijous (20 h), amb la Missa de la Cena del Senyor, que comptarà amb la participació de la Coral Albada. En acabar l'eucaristia se celebrarà l'Hora Santa. Adoració al Santíssim Sagrament, també amb actuació coral. Divendres a la tarda (16.30 h) tindrà lloc la Celebració de la Passió i Mort del Senyor. A més, dissabte (22 h) se celebrarà la Vetlla Pasqual, que anirà acompanyada d'un aperitiu.

Sant Esteve també ha recuperat els darrers anys les caramelles, que canta la coral Sol Ixent diumenge després de missa.

Benedicció de Rams

Per tercer any consecutiu, els Armats van presidir la benedicció de Diumenge de Rams a la parròquia de Sant Esteve, que va aplegar desenes de famílies a la plaça de l'Església al voltant del rector Josep Monfort, que va esquitxar d'aigua beneïda palmes, palmons i branques de llorer i olivera dels fidels.

A més, va pronunciar el també recuperat pregó de Rams, així com les corals de puericantores Sol Ixent i Albada van oferir diverses peces musicals. D'altra banda, divendres la parròquia també va participar a l'Open Night, a través de la botiga de Càritas Re-Integra, que organitzava una ballada de salsa davant de l'església i la venda d'ensaïmades solidàries amb Càritas.

 

Edicions locals