Humana incrementa en un any un 5,7% la recollida de roba usada a la comarca

les 623 tones de roba recollides a la comarca suposen un estalvi de 1.974 tones de CO2 a l'atmosfera

Societat

Humana incrementa en un any un 5,7% la recollida de roba usada a la comarca
Humana incrementa en un any un 5,7% la recollida de roba usada a la comarca

Granollers, amb 61 tones de roba usada recollida, i les Franqueses, amb 38, són dos dels cinc municipis del Vallès Oriental que més roba van recollir durant el 2018 per part d’Humana, una organització que des del 1987 reutilitza el tèxtil i du a terme programes de cooperació a l’Àfrica, l’Amèrica Llatina i l’Àsia.

Juntament amb Granollers i les Franqueses també destaca el volum de roba recollit a l’Ametlla (96 tones), Cardedeu (62 tones) i Sant Celoni (53 tones). En total, durant el 2018 van recollir-se a la comarca 623 tones, un 5,7% més que l’any anterior, quan van ser 589 tones.

Aquestes donacions equivalen a 1,3 milions de peces de roba recuperades que tenen una segona vida gràcies a la reutilització i el reciclatge. Procedeixen dels contenidors on s’hi diposita la roba, el calçat, els complements i el tèxtil de la llar que ja no s’utilitzen. El servei de recollida és gratuït i representa un estalvi important en les despeses de recollida i tractament dels residus urbans.

Segons dades de l’Agència de Residus de Catalunya, els gestors autoritzats només recuperen el 8,3% de la roba rebutjada, una xifra que queda molt lluny de l’objectiu del 55% fixat per la Unió Europea per al 2020 per reciclar els residus municipals.

D’altra banda, segons la Comissió Europea, cada quilo de roba que es reutilitza i no s'incinera evita l’emissió de 3,17 quilos de CO2, de manera que les 623 tones recollides a la comarca durant el 2018 representen un estalvi de 1.974 tones de CO2 a l’atmosfera.

Edicions locals