Granollers Pedala insisteix en la xarxa que connecti tots els barris en bici

L'entitat va convocat diumenge una 'pedalada electoral' per conèixer les propostes sobre el terreny

Societat, Política

L'entitat va organitzar un recorregut per conèixer les propostes in situ
L'entitat va organitzar un recorregut per conèixer les propostes in situ

Granollers Pedala va organitzar diumenge una Pedalada Electoral per veure in situ la xarxa pedalable que proposa al govern municipal sorgit dels comicis del 26-M.

A l'acte, al qual van assistir alguns dels candidats de les llistes electorals locals –del PSC, PDeCAT, ERC i CUP–, l'entitat va fer públic un manifest per a una ciutat pedalable, al qual es pot mostrar suport a través de la plataforma Change.org.

L'entitat proposa als partits que compareixen a les eleccions que incloguin en el seu programa les propostes per millorar la mobilitat en bicicleta per la ciutat.

Concretament, Granollers Pedala vol l'adequació dels carrers per  a la circulació segura de bicicletes, el desplegament d'una xarxa pedalable que connecti tots els barris i principals equipaments de la ciutat –que "ha d'implicar la reducció de l'espai destinat al vehicle privat, i ha de suposar l'eliminació de franges d'aparcament i carrils de circulació de les principals vies de la ciutat per fer-hi carrils segregats"–.

També restringir el trànsit motoritzat davant dels centres educatius, que la reforma de qualsevol carrer incorpori una solució per al trànsit en bicicleta, la reducció de la velocitat màxima permesa a la ciutat a 30 quilòmetres per hora, aparcament segurs que afavoreixin l'intermodalitat amb el transport públic i una acció formativa als centres educatius per circular en bici de forma segura.

Edicions locals