45.119 granollerins cridats a les urnes diumenge per triar el Congrés i el Senat

Els col·legis electorals estaran oberts diumenge de 9 h a 20 h

Política

45.119 granollerins cridats a les urnes diumenge per triar el Congrés i el Senat
45.119 granollerins cridats a les urnes diumenge per triar el Congrés i el Senat

Diumenge, 45.119 veïns i veïnes podran votar a les eleccions al Congrés dels Diputats i al Senat, entre els 43.489 residents que consten al cens electoral i els 1.630 granollerins que viuen fora de l'Estat.

Amb uns comicis avançats a causa de la feblesa del govern socialista –sorgit de la moció de censura al PP arran d'un nou escàndol de corrupció–, les incògnites tornen a girar a l'entorn de quines majories es podran constituir per governar l'Estat.

De fet, les eleccions del desembre de 2015 van resultar innòcues, de manera que es van haver de repetir el juny de 2016 després de la incapacitat durant mesos de formar un govern.

El mandat sorgit dels darrers comicis s'ha mostrat també inestable arran de l'augment de representativitat de nous partits que han fet trontollar el bipartidisme.

Ara, a més, la irrupció de l'extrema dreta –palesada a les passades eleccions andaluses– ha posat en guàrdia els partits de centre i esquerra, que volen evitar un pacte del tripartit de dretes –PP, Cs, Vox–.

Així, PSOE apel·la a un vot útil per aturar el partit ultradretà, un argument que també ha emprat Podemos i els partits catalans sobiranistes que, a més, insisteixen en la necessitat de ser forts a Espanya per avançar en l'objectiu de l'autodeterminació.

En aquest marc, les granollerines Ada Parellada i Montserrat Ponsa formen part en els números 11 i 21 de la llista de JxCat, mentre que el franquesí Rafael Bernabé és el número 18 d'En Comú Podem.

A més, diumenge també es triaran els membres del Senat. La granollerina Araceli Orellana forma part de la llista dels comuns i Podemos, com a suplent.

Edicions locals